SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Suomalaispelin modit sisälsivät haitallista koodia – Katkaise tilaus välittömästi
  • Niko
    Nikkilä

Suomalaispelin modit sisälsivät haitallista koodia – Katkaise tilaus välittömästi

julkaistu: 14.02.2022 09:00

Suomalaisen Colossal Orderin kehittämä Cities: Skylines on yksi maailman arvostetuimmista city builder -peleistä, eikä olisi lainkaan tavatonta sanoa, että se on jättänyt jopa esikuvansa Sim Cityn varjoonsa.

Monien muiden pelien tavoin Cities: Skylinesin ympärille on rakentunut laaja ja intohimoinen modaajien joukko, joka tarjoaa runsaasti lisäsisältöä jo valmiiksi sisältörikkaaseen peliin.

Tällainen toiminta kantaa kuitenkin mukanaan aina potentiaalisen riskin. Cities: Skylinesin Reddit-sivulla varoitettiin viime viikolla, että Chaos- ja Holy Water -nimimerkkejä käyttänyt modaaja on sisällyttänyt tekemiinsä modeihin haitallisia koodinpätkiä. Pelaajia suositellaan vahvasti katkaisemaan tilauksensa kyseisen modaajan luomiin modeihin.

Viihdesivusto NME raportoi kyseessä olleen suosittujen modien muokattuja versioita, jotka ladattuaan rikkoivat muiden modien toiminnan. Tämä ajaa pelaajat lataamaan Chaosin/Holy Waterin “korjatut” modiversiot, jotka taasen saastuttivat koneita entisestään.

Lisäksi koodi voi avata väylän viruksille, näppäimmistötallenusohjelmille, bitcoin-ohjelmistoille tai muille haittaohjelmille, mikäli käyttäjä käynnistää pelin järjestelmänvalvojana.

Chaos/Holy Water on sittemmin bannattu Steamista kokonaan ja useimmat tämän modeista poistettu. Kyseessä ei kuitenkaan ole tämän ensimmäinen vastaavanlainen rike, ja PC Gamerin mukaan Chaos/Holy Water on jo palannut Steamiin uuden käyttäjätunnuksen avulla. Tämä puolusti itseään sanomalla, että kyseessä on Colossal Orderin yhteisömanagerin järjestämä vihapuhekampanja häntä vastaan.

Lähteet: u/kjmci (Reddit), NME, PC Gamer Kuvalähde: Cities: Skylines