SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Striimaaja maksoi vanhempiensa eläkkeet – sai ämpärillisen vihaa niskaansa
  • Saara
    R

Striimaaja maksoi vanhempiensa eläkkeet – sai ämpärillisen vihaa niskaansa

julkaistu: 05.11.2022 14:36

Striimaajatähti Imane “Pokimane” Anys sai niskaansa yllättävää nettiraivoa twiitattuaan rahoittaneensa vanhempiensa eläkkeet. Erinäinen paheksunta sai hänet selittämään tilannetta yleisölleen.

Viime viikonloppuna Pokimane heitti Twitteriin iloisen viestin, jossa kertoi maksaneensa vanhempiensa eläkkeet. Langan myöhemmissä twiiteissä hän lisäsi, että on aina tuntenut olevansa tavallaan velkaa vanhemmilleen, jotka ovat marokkolaisia maahanmuuttajia.

– Mikään ei tee minua onnellisemmaksi kuin maksaminen vastineeksi heidän uhrauksistaan, striimaaja totesi.

Ihastelun ja kannustuksen sijaan ilmoitus herättikin närää: moni kyseenalaisti tarpeen jakaa asia netissä.

Osa hämmästeli, mitä tekemistä maahanmuuttajuudella on eläkerahojen kanssa, ja toisten mielestä Pokimane halusi vain korostaa omaa laupeuttaan. Twiittiä verrattiin somevaikuttajien kertomuksiin rahan lahjoittamisesta kodittomalle. Muutama taas tivasi, miksei Pokimane ollut kaivanut kuvetta jo aikaisemmin.

Ärtymyksen määrästä hämmentyneenä suoratoistokuningatar päätti avata taustoja enemmän oikaistakseen ihmisten tietämättömiä käsityksiä.

– Synnyin Marokossa, kolmannen maailman maassa, ja mahtavat vanhempani muuttivat Kanadaan ollessani neljävuotias. Kasvoin aikuiseksi tuskallisen tietoisena siitä, kuinka paljon he kaipasivat omia vanhempiaan, sisaruksiaan ja ystäviään, jotka jäivät Marokkoon.

Pokimane kertoi, kuinka vanhemmat tekemistään uhrauksista huolimatta vaikuttivat aina onnellisilta ja tekivät kaikkensa sen eteen, että Pokimane veljineen voisi toteuttaa unelmiaan.

– Kanadassa kasvamisen ansiosta minusta tuli sisällöntuottaja.

Täydentävä twiitti sai viimein tukijoukotkin heräämään. Moni penäsi ymmärrystä maahanmuuttajaperheitä kohtaan. Puolustajat vakuuttivat, että Pokimane saa olla ylpeä teostaan ja toivoivat, että voisivat itsekin tulevaisuudessa auttaa vanhempiaan.

Useiden lähteiden mukaan Pokimanen nettovarallisuus on muutaman miljoonan dollarin paikkeilla, joidenkin mukaan jopa kuuden. Valtaosa mammonasta on peräisin Twitch-tilauksista, mainostuloista, kumppanuuksista ja brändisopimuksista. Lisäksi Pokimane ansaitsee rahaa omista yrityksistään ja sijoituksistaan, joihin kuuluu mm. striimaajien manageripalvelu RTS.

Lähde: WIN.gg Kansikuva: Pokimane / Youtube