SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Striimaaja kutsui oikean lääkärin pelaamaan kirurgipeliä – Arvaatko mitä tapahtui?
  • Saara
    R

Striimaaja kutsui oikean lääkärin pelaamaan kirurgipeliä – Arvaatko mitä tapahtui?

julkaistu: 17.03.2022 18:00

Advertisement

Jotkut pelit pyrkivät viihdyttämisen siivellä jäljittelemään realistisia kokemuksia jopa pedagogisella tavalla. Tällainen on Bossa Studiosin leikkaussalisimulaatio Surgeon Simulator, jossa kirurgiksi eläytymisestä on pyritty tekemään melko todenmukaista.

Twitch-striimaaja nimeltä VyseDomo keksi pyytää kirurgikaverinsa mukaan striimiin pelaamaan omaa päivätyötään. Sisätautien leikkauksiin erikoistunut lääkäri seurasi pelin sydämen- ja munuaisensiirtoa, aivoleikkausta ja muita toimenpiteitä ja vertasi niitä leikkaussalin todellisiin tapahtumiin.

Lääkäri havaitsi animoidussa potilaassa joitakin anatomisia virheitä, kuten virheellisen määrän kylkiluita, mutta useiden instrumenttien hän myönsi olevan varsin omiaan vastaavia.

Striimistä poimittuja videonpätkiä on jaettu innokkaasti. Erityisesti keskustelua on herättänyt lääkärin itseironinen vitsailu siitä, kuinka kirurgien täytyisi jättää potilaat niin pian kuin suinkin ehtiäkseen hoitaa mahdollisimman monta potilasta päivässä suurempien määrärahojen toivossa.

Lisäksi tohtori otti puheeksi aiemmin kohtaamansa ennakkoluulot ja rasismin naispuolisena värillisenä lääkärinä Amerikassa.

Lähetyksestä tuli VyseDomon tähän mennessä katsotuin, ja lääkäri piti Surgeon Simulatoria oikein hauskana pikku epätarkkuuksista huolimatta. Ehkäpä 50 000 katsojaa sekä jatko-osa Surgeon Simulator 2 innostavat VyseDomon tekemään vastaavia hauskan opettavaisia striimejä jatkossa lisää.

Lähde: Game Rant Kansikuva: VyseDomo / Twitch