SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Huomasitko? Steam-palveluun uusi hyödyllinen ominaisuus
  • Saara
    R

Huomasitko? Steam-palveluun uusi hyödyllinen ominaisuus

julkaistu: 29.09.2022 16:36

Valve on lisännyt Steamiin uuden osion nimeltä Steam Charts, joka paljastaa reaaliaikaiset tiedot pelikaupan myydyimmistä ja parhaiten ansainneista nimikkeistä. Suomen kielellä sivu löytyy nimellä tilastojen yleiskatsaus.

Uusi osio korvaa Steam Stats -sivun ja esittelee päivittyviä listauksia parhaista myyntiluvuista ja eniten pelatuista Steamin peleistä. Nähtäville tulee myös viikoittainen kaavio sekä kuukausikatsaukset menestyneimmistä peleistä. Tilastot näyttävät, kuinka monta viikkoa peli on ollut listalla, kuinka sen sijoitus on muuttunut kuluneen viikon aikana ja vaihteleeko suosio eri maiden välillä.

– Uudet myydyimpien listat asettavat pelit paremmuusjärjestykseen kokonaistulon perusteella, laskien mukaan kaikki lähteet, kuten ladattava sisältö ja pelien sisäiset tapahtumat, jotta saamme kaikki täydellisemmän kuvan siitä, mitkä pelit innostavat pelaajia kokeilemaan ja jatkamaan niitä, taustoitti Valve julkaisemassaan tiedotteessa.

Uutta tulojen laskentatapaa käytetään myös esimerkiksi Steamin etusivun myydyimmät-välilehdellä ja genreluokissa.

Yleiskatsauksen pelatuimmat-taulukko listaa, missä peleissä on juuri nyt eniten pelaajia. Isommaksi avatussa taulukossa ilmoitetaan myös viimeisen vuorokauden huippulukema.

Osa pelien tilastotiedosta kumpuaa niinkin kaukaa kuin Steamin historian alkuhämäristä vuosilta 2004-2005. Varhaisimpia top 100 -listoja selaamalla huomaa, että niitä on hallinnut yksi peli: alkuperäinen Counter-Strike oli ensimmäiset viikot listan ainokainen ja pysytteli huipulla pitkään Steamin kerryttäessä pelivalikoimaansa.

Counter-Striken ja sen jatko-osien menestys teki Valvesta jättiläisen ja mallioppilaan. Nykyisin yhtiön pelialusta on maailman suurin.

Uudet kaaviot päivittyvät joka maanantai, Suomen aikavyöhykkeellä iltakahdeksalta.

Lähde: DBLTAP / Dot Esports Kansikuva: Valve