SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Steamin kallein peli maksaa kaksi tonnia – “Ihmisvihaista roskaa!”
  • Saara
    R

Steamin kallein peli maksaa kaksi tonnia – “Ihmisvihaista roskaa!”

julkaistu: 26.01.2023 16:21

Steamin tällä haavaa kallein peli julkaistiin maanantaina. The Hidden and Unknown -nimisestä erikoisuudesta saa pulittaa 1999,90 dollaria eli kohtuulliset 1949,09 euroa.

Peli on kuitenkin tarkoituksella pelattavissa läpi alta kahden tunnin, eli Steamin sääntöjen mukaisesti sen kerkeää mukavasti vielä palauttaa saaden rahat takaisin. Vähän kuin monet nettikirpputorimyyjät, kehittäjä ThePro on selittänyt hinnan perustuvan erityisesti tunnearvoon. Peli sisältää omakohtaisiin kokemuksiin perustuvan tarinan.

Niitä, joilla ei ole laittaa paria tonnia videopeliin, ThePro kehottaa ostamaan ja palauttamaan sen tai olemaan ihan vain hankkimatta koko peliä.

– En halua suistaa ketään talousongelmiin, hän vakuuttaa.

– Hinnoittelin pelini vain kuten oikealta tuntuu, se on oikeuteni.

Mutta onko uutuudessa sitten menoa ja meininkiä koko rahan edestä? Muutamat ovat testanneet.

Pelin filosofinen idea on kehittäjänsä mukaan osoittaa ihmisille jotakin sen suuntaista, että huonossakin jamassa on palikoita, joilla rakentaa jotakin parempaa.

Teos alkaa Star Wars -tyylisellä tekstinauhalla, jossa selitetäänkin kaikki tarpeellinen kontekstista: maskuliininen ja feminiininen energia ovat keikahtaneet nurinkurin, kun muovituottehista on vapautunut liialti estrogeenia miesten elimistöön. Hedelmättömiksi tossukoiksi taantuneiden äijien menetettyä otteensa naiset ovat ottaneet miesten paikan maailman ohjaksissa. Tämä tulee johtamaan ihmiskunnan sammumiseen.

Sitten esitellään hahmo nimeltä Brian, jonka kehityskaari reippaasta pikkupojasta alfaksi esitellään sympaattisten pikku anekdoottien kautta. Lopulta Brian on testosteronia tihkuva menestyjä, jonka elämä on mukavasti hallinnassa kunhan nukkuu ja treenaa tarpeeksi.

Varmaan Brian on myös tutustunut Jordan Petersonin mietteisiin.

Olisiko tällainen pöhkön tarinan seuraamiseen perustuva tekele herättänyt huomiota ilman hinnan kanssa kikkailua? Muutamista Steamiin kirjoitetuista arvosteluista osa on silkkaa ylistystä. Ne, jotka tonnin seteli -reaktioltaan kykenevät yhä olemaan tosissaan, ovat kuvailleet peliä esimerkiksi sanoin “huonoin ikinä” ja “merkityksetöntä, ihmisvihaista roskaa”.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: ProX