SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Steam lakkaa toimimasta suosituilla Windows-versioilla
  • Saara
    R

Steam lakkaa toimimasta suosituilla Windows-versioilla

julkaistu: 31.03.2023 11:30

Jos tietokoneellasi on Windows 7, 8 tai 8.1, harmimpi homma!  Valve nimittäin ilmoitti tällä viikolla, ettei Steam enää ensi vuonna toimi kyseisillä käyttöjärjestelmillä. Syynä on Google Chrome.

– Steamin uusimmat ominaisuudet perustuvat Google Chromen sulautettuun versioon, joka ei enää toimi vanhemmissa Windows-versioissa, Valvelta perusteltiin.

– Lisäksi Steamin tulevat versiot vaativat Windowsin ominaisuuksia ja tietoturvapäivityksiä, jotka löytyvät  vain Windows 10:stä ja sitä uudemmista.

Mikäli käytät Windows seiskaa tai kasia pelaamiseen, tiedä, ettei niin tee enää käytännössä kukaan. Steamin helmikuisen laitteisto- ja ohjelmistotutkimuksen mukaan vain 0,09 % käyttäjistä käyttää Windows 7:ää ja 1,43 % 8:aa. Kasi-piste-ykkösellä pärjää alle puoli prosenttia.

Microsoft itse lakkasi tukemasta vanhoja Windowsejaan tammikuussa. Lafka tietysti suosittelee lataamaan uusimman version, Windows 11:n.

Epic Games, joka niin ikään lopetti tukemasta seiskaa ja kasia, kehotti vanhojen järjestelmien käyttäjiä siirtymään suoraan GeForce Now -sovellukseen.

Aikaa pävittää uudempaan Windowsiin on onneksi vielä hetki, mutta vuoden vaihtuessa seuraavaksi seuraukset antiikkisille Steam-käyttäjille ovat armottomat.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Valve