SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Steam Deckin telakan tuotanto viivästyy
  • Saara
    R

Steam Deckin telakan tuotanto viivästyy

julkaistu: 06.06.2022 19:18

Valve ilmoittaa Steam Deckin telakointiaseman tuotannon viivästyneen määrittelemättömän verran. Yhtiön mukaan syy löytyy valmistusosien pulasta sekä tuotantolaitosten koronasuluista.

Steam-uutisviestissään Valve ei arvioi tilanteen kestoa, mutta vakuuttaa työskentelevänsä sen korjaamiseksi. Steam Deckin itsensä tuotantoon se ei kuulemma vaikuta, sillä Valven virallinen pelikonsoli kasataan eri osasista ja eri tehtaissa kuin sen telakka.

Ongelmia valmistuksessa saattoi ounastella jo helmikuussa, kun Valve kertoi telakointiaseman julkaisupäivän olevan epämääräisesti “keväällä 2022”, lisäten sen olevan alkuperäisiä aikeita myöhempi.

Parin kuukautta myöhemmin päivitettiin aseman tietoja: USB 2.0 vaihtui kolmeen USB 3.11 Type A -liitäntään. On epäselvää, aiheuttiko muutos alkuperäisen viivästyksen vai oliko se seuraus mainituista saantivaikeuksista.

Kyseisten porttien ohella telakasta löytyvät HDMI 2.0 sekä USB-c Steam Deckiin yhdistämistä varten. Lisäksi vielä virtaportti ja Gigabit Ethernet -portti. Näiden speksien lisäksi toistaiseksi tiedetään siis vain, että tämä kätevän oloinen setti tulee myyntiin joskus ja maksaa jotakin.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Valve