SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Steam Deck on paranneltu Nintendo Switch – ainakin jos pelitilastoja tuijottaa
  • Saara
    R

Steam Deck on paranneltu Nintendo Switch – ainakin jos pelitilastoja tuijottaa

julkaistu: 11.09.2022 16:29

Steam Deckin omistajilla on kätösissään yllättävänkin tehokas käsi-PC, mutta pelitilastojen perusteella keväällä julkaistu laite on heille kuin mikäkin paranneltu Nintendo Switch.

Valve julkaisi listan elokuun pelatuimmista peleistä. Ykkösenä komeili Vampire Survivors, jota ei ole saatavilla Switchille, mutta Cult of the Lamb, Stardew Valley, Hades, Skyrim ja Monster Hunter Rise toimivat myös Nintendon käsikonsolilla. Listakolmosena keikkuva Elden Ring on niin iso hitti, että sen varmasti saisi Switchille, jos se kykenisi toimintaroolipeliä pyörittämään.

Steam Deck onkin kuin tehoisampi Nintendo Switch, joka ei tilttaa modernien pelien vaatimusten kanssa. Ainoa miinuspuoli on väistämättä nopeammin tyhjenevä akku, jota saa ladata tiuhaan.

Skyrimiä lukuunottamatta listalta ei löydy ensimmäisen persoonan pelejä, vaikka Steamin top-listoilla komeilee useampi FPS-nimike. Vaikka sorminäppäryytensä virittäisi huippuluokkaan, on melko vaikea pärjätä räiskintäpeleissä hiiri-näppäimistötekniikkansa hioneita vastustajia vastaan. Multiversusta voi pelata ristiin konsolien kanssa, mikä tekee siitä pelattavan käsikonsolinkin kautta. Sen suosioon vaikuttaa myös yhteensopiva huijauksenestojärjestelmä.

Sen lisäksi, että Steam Deck voi olla päivitetty Nintendo Switch, se voi olla myös Wii U. Twitter-käyttäjä GameXData esitteli Steam Deckissä 3DS-pelin, joka emuloi toista näyttöruutua. Nintendon omalla konsolilla moinen ei edes onnistuisi.

Lähes 10 % Steamin valtavasta pelikirjastosta on pelattavissa Steam Deckillä. Käsikonsolin hienojen ominaisuuksien ansiosta kuluvan vuoden hittipelejä pelataan silläkin ahkerasti.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Future