SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Starfieldin huippuviikonloppu: Skyrimin pelaajaluvut kirkkaasti rikki
  • Saara
    R

Starfieldin huippuviikonloppu: Skyrimin pelaajaluvut kirkkaasti rikki

julkaistu: 12.09.2023 10:48

Pitkään odotettu uutuuspeli Starfield saavutti Steamissa jo korkeamman pelaajahuipun kuin legendaarinen Elder Scrolls V: Skyrim.

Syyskuun alussa julkaistu Starfield on saanut ristiriitaisen vastaanoton. Viimeiset kuukaudet ennen julkaisua hypetys oli niin valtaisaa, että lopulta moni pelaaja pettyi pelin navigointiin, ympäristön tutkimisen rajallisiin mahdollisuuksiin sekä heikonpuoleiseen juoneen. Suosiossa sinänsä kritiikki ei suinkaan näy.

SteamDB:n mukaan Starfield ylsi menneenä viikonloppuna yli 330 000 samanaikaiseen pelaajaan. Tällainen lukema päihittää Skyrimin huippuluvun 287 411, joka meni rikki noin 12 vuotta sitten. Johdossa pysyy vastedeskin Fallout 4, joka keräsi 472 962 samanaikaista pelaajaa kahdeksan vuotta sitten.

Eikä Starfieldin luku edes sisällä Xboxin Game Passin kautta pelaavia!

Vaikka useammat tunnetut striimaajat ja hc-pelaajat ovatkin marisseet Starfieldin puutteista, on sen pariin löydetty sankoin joukoin. Fanit ovat huomauttaneet, että monet Bethesdan vastaanottamista valituksista ovat aivan tyypillisiä pelistudiolle: jäykkiä hahmoja, kömpelöt aseet, mälsät sivutehtävät. Palautteeseen runsaista bugeista on kommentoitu, etteivät moiset estäneet nauttimasta Skyrimistä ja Falloutistakaan vuosien ajan.

Nurinasta huolimatta sadattuhannet ovat yhtä aikaa viettäneet viikonloppua laivoja anastellen ja sivutehtäviin tutustuen, ja aina kun joku äityy haukkumaan peliä, löytyy puolustustakin.

Siispä Starfield ei ole täydellinen, vaan siinä on jopa silmiinpistäviä puutteita, mutta onpa siinä myös kaikki ne elementit, joita Bethesda-fanit ovat kaivanneet niinä vuosina, kun Skyrimiä ja Falloutia sai paukuttaa läpi viidettä kertaa.

Lähde: WIN.gg Kansikuva: Bethesda