SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Speedrunnaaja läpäisi Super Mario 64:n painamatta hyppynäppäintä kertaakaan
  • Juuso
    Syngelmä

Speedrunnaaja läpäisi Super Mario 64:n painamatta hyppynäppäintä kertaakaan

julkaistu: 26.05.2024 08:00

Marbler-niminen speedrunnaaja on läpäissyt Nintendo 64:n Super Mario 64:n painamatta A-näppäintä kertaakaan. A-näppäin on pelissä hyppynappi.

Kyseessä on SM64-yhteisön luoma haaste, joka alkoi jo noin kaksi vuosikymmentä sitten. Useat yrittivät voittaa haasteen, mutta pelin läpäiseminen hyppäämättä kertaakaan osoittautui monille liian vaikeaksi pulmaksi.

Pelistä löytyvä laavakenttä, jossa pelaajan täytyy hyppiä alustalta toiselle päästäkseen toiselle puolelle, on yksi suuria pulmia tässä haasteessa. Marblerin mukaan Wiin Virtual Console mahdollistaa laavan ylittämisen turvallisesti hyppäämättä kertaakaan, mutta siihen kuluu tolkuttoman paljon aikaa.

– Tietokone käsittelee numeroita tietyn tarkkuuden mukaisesti. Kun se muuntaa ison numeron pienemmäksi, se voi joutua pyöristämään sitä. Tässä tapauksessa, kun tietokone muuntaa ison luvun pienemmäksi, se katkaisee osan sen tarkkuudesta, mikä tekee lopputuloksesta hieman erilaisen. Tämä vaikuttaa erityisesti alustoihin, jotka käyttävät tätä muunnosta liikkuessaan tasolla. Niiden liike hidastuu ja ne kääntyvät kohti tason keskiosaa. Pitkällä aikavälillä, noin 78 tunnin jälkeen, ne ovat kohonneet niin paljon, että ne voivat ohittaa esteen kokonaan, Marbler selittää.

Tuon osan suorittaminen kestäisi vielä kauemmin – karkeasti noin kahdeksan kokonaista päivää – ellei Marbler käyttäisi toista temppua nimeltään “pystysuora nopeuden muuntaminen”. Marbler saa Mariolle käyttöön liikemäärää tietyillä laskeutumistavoilla, mikä mahdollistaa sen myöhemmän hyödyntämisen pystysuuntaisen liikkeen voimalla.

– Unohdan konsolin kuudeksi tunniksi, jonka jälkeen palaan ja kosketan laavaa, mikä antaa Mariolle uskomattoman määrän pystysuuntaista nopeutta, ja laskeudun siitä heti maahan säilyttääkseni sen, Marbler kertoo.

– Sitten liikun eteenpäin lyömällä, kunnes Mario on aivan alustan reunalla, ja annan pelin pyöriä vielä 72 tuntia, Marbler paljastaa.

Palattuaan hän pystyy ohittamaan seinän päästäkseen haluamaansa kohtaan.

Lähteet: Kotaku, GameRant | Kuva: Nintendo