SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Sonylta tulossa uusi etäpleikkari sekä kuulokkeet
  • Saara
    R

Sonylta tulossa uusi etäpleikkari sekä kuulokkeet

julkaistu: 27.05.2023 20:12

Viime viikkoina Internetissä on pyörinyt huhuja Sonyn kämmentietokoneesta nimeltä Project Q.

PlayStation 5 -pelien etäpelaamiseen verkossa tarkoitetun käsikonsolin olemassaolo vahvistettiin PlayStation Showcase -tapahtumassa keskiviikkona. Samalla julkistettiin uudet pleikkakuulokkeet.

-Myöhemmin tänä vuonna julkaisemme erillisen laitteen, joka mahdollistaa minkä tahansa pelin striimaamisen PS5-konsoliltasi etäpelaten, Sonylta paljastettiin.

Laitteessa on kahdeksantuumainen näyttö ja samankaltainen muotoilu ja tuntuma kuin Pleikkari viitosen Dualsense-ohjaimessa. Se pyörittää pelejä resoluutiolla 1080p ja taajuudella 60 fps.

Sony paljasti myös uudet, PS5-faneille suunnatut korvanapit, mutta ne toimivat toki muillakin laitteilla kuten mitkä tahansa bluetooth-kuulottimet.

Viime aikoina käsikonsolien suosio on kasvanut räjähdysmäisesti. Tämän hetken halutuimpia malleja ovat Valven Steam Deck ja Asuksen Rog Ally. Sonyn uutuus painii siinä mielessä eri sarjassa, että se vaatii samassa verkossa olevan Pleikkarin toimiakseen, eikä siten toimi vaikkapa matkaseurana kuin korkeintaan Höyhensaarille.

Pilvipohjaiset käsikonsolit, kuten Razer Edge, tarjoavat jo mahdollisuuden pelata sekä PlayStationin että Xboxin pelejä, joten jää nähtäväksi, kuinka Project Q otetaan vastaan.

Lähde: Dexerto Kansikuva: PlayStation / Youtube