SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Sony julkaisee uuden Playstation “konsolin” ja arvostelumenestyksen remastered-version
  • Juuso
    Syngelmä

Sony julkaisee uuden Playstation “konsolin” ja arvostelumenestyksen remastered-version

julkaistu: 19.11.2023 15:00

Potentiaalinen käsikonsoli viemäristä alas

Playstation julkaisee Suomessa 1. joulukuuta uuden Playstation 5 -pelikonsolin lisävarusteen, Playstation Portalin 240 euron hintaan.

Toisin kuin esimerkiksi Nintendo Switch tai Steam Deck, käsikonsolia muistuttava Playstation Portal on pelkkä lisävaruste, jonka käyttöä varten tarvitaan Playstation 5 -pelikonsoli.

Kyseessä on 8 tuumainen, HD-tarkkuudella varustettu LCD-näyttö. Laite on upotettu suuren Playstation 5 -ohjaimen keskelle.

Pelaaja lähettää haluamaansa peliä omalta Playstation 5 -pelikonsoliltaan Playstation Portalin näytölle. Käytännössä kaikki tapahtuu Remote Play -toiminnolla. Kyseinen toiminto toimii myös useimmilla älypuhelimilla ja PC:llä.

Playstation Portalilla pelaamiseen vaaditaan vähintään 5 megabitin, mutta suositellaan vähintään 15 megabitin wifi-yhteyttä. Toisin sanoen, ilman nettiyhteyttä laite on turha.

Laitteesta puuttuu myös Bluetooth-ominaisuus kokonaan. Langattomista kuulokkeista laitteen kanssa yhteen sopivat vain Playstationin omaa Link-yhteyttä käyttävät kuulokkeet. Langallisia kuulokkeita varten Playstation Portalissa on 3,5 millimetrin ääniportti.

Positiivisen vastaanoton laite on saanut Reddit-palveluun kirjoittavilta isiltä. Kun lapsi katsoo TV:stä piirrettyjä, voi isä pelata samalla Playstation Portalin avulla Playstation 5 -pelejä.

Comment
byu/M337ING from discussion
inPS5

Arvostelumenestys saapuu Playstation 5 -pelikonsolille

Muun muassa vuoden parhaan pelin Game Awardin vuonna 2020 voittanut Naughty Dogin The Last of Us Part 2 saa remasteroidun version Playstation 5 -pelikonsolille 19. tammikuuta 2024.

The Last of Us Part 2 on jatko-osa The Last of Us -videopelille, josta on jo julkaistu remasteroitu versio sekä Playstation 4- että Playstation 5 -pelikonsolille.

Videopelimaailman ulkopuolelle Last of Us nousi alkuvuodesta, Kun HBO Max julkaisi ensimmäiseen pelisarjan osaan perustuvan TV-sarjan.

Toisen kauden kuvaukset ovat käynnissä. Kauden on määrä perustua The Last of Us Part 2 -jatko-osan tapahtumiin.

Playstation 4 -version omistajat voivat päivittää versionsa remasteroituun Playstation 5 -versioon noin yhdeksän euron hintaan.

The Last of Us Part 2 Remastered tulee sisältämään 4K resoluution, 1440p uudelleenskaalatun 4K suoritusmoden ja lukkiutumattoman frameraten VRR-televisioille.

Lisäksi tekstuurien resoluutiota ja pelin yleistä laatua sekä ulkonäköä on paranneltu. Latausajat tulevat olemaan nopeammat kuin Playstation 4 -versiolla.

Tarkemmin remasteroidusta versiosta voit lukea Playstationin englannin kielisestä blogipostauksesta.

Lähteet: Playstation, Gamespot | Kuva: Playstation