SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Sims-pelisarja saamassa kilpailijoita – PUBG:n kehittäjän peli hätkähdyttää realistisuudellaan
  • Saara
    R

Sims-pelisarja saamassa kilpailijoita – PUBG:n kehittäjän peli hätkähdyttää realistisuudellaan

julkaistu: 05.05.2024 14:10

The Sims -sarja on hallinnut elämäsimulaatiopelien kenttää suvereenisti jo pari vuosikymmentä. Tänä vuonna on vihdoin julkistettu todellisia kilpailijoita, kuten paljon tilaa pelaajan luovuudelle antavat Life By You ja Paralives. Ensin mainittu on tulossa ennakkojulkaisuun jo kesällä, jälkimmäinen ensi vuonna. Lisäksi PUBG:n julkaisijalta Kraftonilta on tulosa Inzoi-niminen elämäsimulaatio, joka tavoittelee realistisuutta ja visuaalista viehättävyyttä.

Inzoin kehittäjät esittelivät äskettäin videolla kuluvana vuonna ilmestyväksi tarkoitetun pelinsä ominaisuuksia. Yksi toivotuimmista on autojen ohjailu, joka toteutuu ainakin tavallaan. Kun hahmo eli zoi menee autoon, näkymä on kuin istuisi itse autossa ja huikkaisi sieltä käsin kavereita kyytiin. Videon perusteella myös avoautolla kerskailu ja auto-onnettomuudet ovat mahdollisia.

Muita esiteltyjä ominaisuuksia ovat esimerkiksi karaoken, kahvittelun ja shakin kaltaiset ryhmäaktiviteetit, unennäkö, karma, hahmosuhteiden vaikeustasot, hius- ja kynsitaide sekä kaupunkien muokkaus jopa rikollisuusastetta myöten.

Karma-työnimellä kulkeva mittari tulee olemaan eräänlainen mainepistejärjestelmä, jonka myötä hyvät ja pahat teot vaikuttavat tulevaan – ehkä jopa seuraavaan sukupolveen.

Sims-peleissä menee jopa automaattinen ajannopeutus päälle, jos kaikki simit nukkuvat. Yksi Inzoin erikoisuuksista on, että nukahtamisesta hauskuus vasta alkaa. Zoit saattavat kävellä unissaan, nähdä rohkaisevia enneunia tai vaikkapa lahjoittaa uinuessaan varansa hyväntekeväisyyteen.

Simsin tavoin myös Inzoihin tulee kunnon alusta, jolla luoda ja jakaa omia tyylejä ja sisustusideoita. Tällä hetkellä innokkaat pelaajat odottavat, josko hahmonluontitila pantaisiin jakoon ilmaisena demona. Pelin julkaisukuukausi on vielä auki.

Lähde: PC Gamer 1 / 2 Kansikuva: Krafton