SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Shokki! New York Times osti Wordlen!
  • Saara
    R

Shokki! New York Times osti Wordlen!

julkaistu: 01.02.2022 22:20

Wordlen tarina jatkuu melkoisissa merkeissä. Yhdysvaltain merkittävimpiin sanomalehtiin kuuluva The New York Times osti sanapelin maanantai-iltana sievoisella summalla.

Josh Wardle loi simppelin sanapäättelypelinsä syksyllä vailla dollarinkuvia silmissä, puolisonsa huviksi. Sukulaisten ryhmächatissa se nautti niin suurta suosiota, että Wardle päätti julkaista pelin internetissä kaikelle kansalle ilmaiseksi.

Viimeistään tulosten jakomahdollisuus teki Wordlesta ilmiön, jota pelaavat miljoonat pelaajat joka päivä. Alkuperäinen Wordle on poikinut useita kopioita, osa maksullisia, sekä erikielisiä versioita, kuten suomenkielinen Sanuli ja ruotsinkieliset Ordne ja Ordel. Pelin idea, tai edes nimi, ei sinänsä toki ole uusi, mutta pelaajat nauttivat siitä, että Wordlea voi pähkäillä joka päivä muutaman minuutin ja sitten ehkä vertailla tuloksia kamujen kanssa.

Dollareita Wardlelle joka tapauksessa lopulta koitui melkoinen kasa. The New York Times Company ei paljastanut tarkkaa kauppahintaa, mutta koska kyseessä on kuulemma seitsennumeroinen luku, tekee se vähintään miljoonan. Euroissa hinnaksi tulee siis ainakin 900 tonnia.

Nyt tietenkin täytyy olla huolissaan, laittaako NYT ennen pitkää Wordlen maksumuurin taakse. Tiettyihin digitilauksiin kuuluu jo lehden oma huippusuosittu sanaristikko, ja Wordlen osto on osa samaa tilausmäärien kasvatusstrategiaa. Onneksi lehti on ilmoittanut pelin pysyvän ainakin toistaiseksi ilmaisena.

Täytyypi sanoa, että kivat Wardlelle!

Lähde: hs.fi
Kansikuva: Pelaajatcom

Luetuimmat nyt