SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Shigeru Miyamoto kaipaa eläkkeelle: “Haluaisin jättää Nintendon nuoremmille”
  • Juuso
    Syngelmä

Shigeru Miyamoto kaipaa eläkkeelle: “Haluaisin jättää Nintendon nuoremmille”

julkaistu: 05.07.2024 15:50

Nintendo klassikkopelisarjat kuten Super Mario, Donkey Kong ja The Legend of Zelda kehittänyt vuonna 1952 syntynyt japanilainen pelinkehittäjälegenda ja Nintendon toimitusjohtaja Shigeru Miyamoto haluaisi siirtää yhtiön vastuuta nuoremmille.

— Olen hieman ahdistunut, koska olen vanhin Nintendolla. Asemani on kuitenkin hyvä ja viihdyn Nintendolla. Olen pystynyt delegoimaan tehtäviä taitaville nuoremmille pelinkehittäjille, vaikka taitoni ovat yhä hallussa, Miyamoto aloittaa.

— Työskentelen edelleen myös niiden työtehtävien parissa, jotka minulle annettiin, kun liityin Nintendoon vuonna 1977. Nuo tehtävät ovat vanhenemassa. Haluaisin jättää nuo uudistuvat tehtävät nuoremmille, Miyamoto selittää.

Miyamoton mahdollisiksi seuraajiksi on nostettu tämän Super Mario Bros. -apulaisohjaaja, 63-vuotias Takashi Tezuka, Animal Crossingin luonut 59-vuotias Katsuya Eguchi ja 61-vuotias Eiji Aonuma.

Aonuma toimi apulaisohjaajana The Legend of Zelda: Ocarina of Timessa. Miyamoto näki miehen huiman potentiaalin ja teki hänestä pääohjaajan seuraavin osiin. Aonuma toimi pääohjaajana The Legend of Zelda: Majora’s Maskissa, The Legend of Zelda: Winder Wakerissa ja The Legend of Zelda: Twilight Princessissä.

Lähde: Videogamer | Kuva: Nintendo