SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Shakkirobotti murskasi lapsen sormen kesken turnauksen
  • Saara
    R

Shakkirobotti murskasi lapsen sormen kesken turnauksen

julkaistu: 26.07.2022 17:31

Moskovassa järjestettiin shakkiturnaus Moscow Chess Open 13.-21. heinäkuuta. Pari päivää ennen tapahtuman päätöstä shakkirobotti pimahti ja murskasi lapsen sormen.

Moskovan shakkiliiton nuorisoliigassa pelannut 7-vuotias ryhtyi tekemään seuraavaa siirtoaan ennen kuin robotti oli täysin lopettanut omansa, jolloin lapsen sormi jäi väkisin nappulaa asettelevan robon puristuksiin. Venäläisen Baza Telegramin Twitterissä levinneellä videolla näkyy, kuinka yleisöstä kiiruhtaa useampi ihminen apuun, ja muutamassa sekunnissa poika saatiinkin vapaaksi.

Moskovan shakkiliiton presidentti Sergey Lazarev myöntää, ettei moista olisi pitänyt käydä, muttei varsinaisesti ottanut vastuuta liiton vuokraamasta robotista.

“Se on ollut esillä monessa paikassa, pitkään, asiantuntijoiden kanssa. Ilmeisesti käyttäjiltä on jäänyt seikkoja huomaamatta. Lapsi teki siirron, ja sen jälkeen täytyy antaa robotille aikaa vastata, mutta poika kiiruhti, joten robotti tarrasi häneen. Meillä ei ole mitään tekemistä robotin kanssa.”

Toinen samaisen shakkiliiton Sergey, varajäsen Smagin, hämmästeli, ettei mitään tällaista ole sattunut, vaikka robotti on pelannut shakkia jo 15 vuotta.

Sormensa murtanut poika jatkoi turnauksen viimeiset päivät urheasti käsi kipsissä, mutta hänen vanhempansa aikovat totisesti hakea korvauksia.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Moscow Chess Federation