SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Shakin maailmanmestaruus ratkeamassa – Magnus Carlsen tienaa juomarahoja pokerilla
  • Saara
    R

Shakin maailmanmestaruus ratkeamassa – Magnus Carlsen tienaa juomarahoja pokerilla

julkaistu: 30.04.2023 14:48

Shakin maailmanmestaruuskilpailu Kazakstanissa on aivan loppusuoralla, mutta titteliä vuosikymmenen hallinnut Magnus Carlsen lomailee hilpeänä toisella puolen maailmaa.

Carlsen ilmoitti viime vuonna luopuvansa shakin kirkkaimman kruunun puolustamisesta, joten nyt hän on seuraillut turnauksen tapahtumia Yhdysvalloista käsin. Päätökseensä ilmeisen tyytyväinen maestro kertoli reissupuuhistaan norjalaisessa Sjakksnakk-podcastissa. Hän on ehtinyt esimerkiksi hengailla rennosti supersuositussa shakkistriimissä ja pelata matseja verkossa. Lisäksi hän on osallistunut pokeriturnaukseen, jonka palkintoseremoniaan hän saapui porukalla Robert Downey juniorin ja James Cordenin kaltaisten julkimoiden kanssa.

– Tarvitsen todellakin tuohta rahoittaakseni kalliit tapani kuten juomisen, murjaisi Carlsen pokerin tiimellyksessä Wall Street Journalin mukaan.

Samalla Kazakstanissa on käyty jännittävän tasaväkistä kilpailua venäläisen Jan Nepomnjaštšin ja kiinalaisen Ding Lirenin välillä. Uuden shakin maailmanmestarin on määrä selvitä tänään sunnuntaina.

Shakin huiput ja asiantuntijat ovat tosin vähän sitä mieltä, että Carlsen voi lähteä mestaruuskisoista, mutta mestaruus ei lähde Carlsenista. Esimerkiksi Garri Kasparov, joka hallitsi titteliä 15 vuoden ajan vuosituhannen vaihteeseen saakka, on ilmaissut harminsa siitä, ettei maailman paras ole mukana MM-kilpailuissa.

Magnus Carlsenin asema shakin kuninkaana lieneekin niin vakaa, ettei sitä virallisen tittelin vaihtuminen niin vain hetkautakaan.

Lähde: NRK Kansikuva: Hustler Casino Live / Youtube