SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Saudi-Arabian rynnistys peliskeneen jatkuu – osti ruotsalaisfirman miljardilla
  • Saara
    R

Saudi-Arabian rynnistys peliskeneen jatkuu – osti ruotsalaisfirman miljardilla

julkaistu: 17.06.2022 18:30

Saudi-Arabian kuningaskunta on jälleen tehnyt suuren sijoituksen videopeliteollisuuteen. Maa investoi yli miljardi dollaria hankkiakseen 8,1 prosentin osuuden ruotsalaisesta Embracer Groupista, joka kuuluu pelialan jättiläistöön. MarketWatchin muakan osakkeet lasketaan liikkeeseen Savvy Gaming Groupille, joka on valtion julkisen sijoitusrahaston peleihin ja e-urheiluun keskittyvä tytäryhtiö.

“Savvy Gaming Grupin miljardin dollarin investointi antaa meille mahdollisuuden jatkaa strategiamme toteuttamista ennakoivasti vahvasta asemasta globaalissa peliteollisuudessa”, Embracer Groupin toimitusjohtaja Lars Wingefors lausui lehdistötiedotteessa. Hän lisäsi, että saudisijoittajista on tullut viime vuosina entistä merkittävämpiä, ja MENA-alueen (Lähi-itä ja Pohjois-Afrikka) pelimarkkinoista eräs nopeimmin kasvavista: viime vuoden tuotto oli 5,7 miljardia dollaria. Alueella asustaakin enemmän aktiivisempia pelaajia kuin USA:ssa tai läntisessä Euroopassa.

“Näiden markkinoiden ylivoimaisesti suurin maa on Saudi-Arabia, ja Saudi-Arabiassa käytyäni olen nähnyt peliyhteisön ja sen mahdollisuudet omakohtaisesti. Suhteemme Savvy Gaming Groupin kanssa mahdollistaa alueellisen keskuksen perustamisen Saudi-Arabiaan, josta voimme tehdä sijoituksia ympäri MENA-aluetta joko orgaanisesti, kumppanuuksien, yhteisyritysten tai vahvojen yrittäjien johtamien yritysostojen kautta.”

Ennen Embracer-sopparia Saudi-Arabia on tehnyt useampiakin siirtoja pelialalle tänä vuonna investoimalla niin julkiseen sijoitusrahastoon kuin Electronic Gaming Development Companyynkin. Nämä ovat tehdeen merkittäviä sijoituksia Capcomiin, Nexoniin, Nintendoon, ESL Gamingiin, Faceittiin ja SNK:hon.

Embracer on kuitenkin suurin näistä. Ei se mikään EA tai Activision ole, mutta hissuksiin se on vallannut oman paikkansa pelialan huipulta. Toukokuussa se osti joukon jatkoksi muutaman uuden pelitalon: Crystal Dynamicsin, Eidos Montrealin ja Square Enix Montrealin. SGG:n toimari Brian Ward odottaa Embracerin olevan pitkäaikainen ja antoisa sijoitus.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Embracer Group