SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Runescape-pelaajien kitkerä palaute sai kehittäjän muokkaamaan uutuusominaisuutta – “Me möhlimme”
  • Saara
    R

Runescape-pelaajien kitkerä palaute sai kehittäjän muokkaamaan uutuusominaisuutta – “Me möhlimme”

julkaistu: 14.09.2023 21:09

Advertisement

Hurjistuneiden pelaajien palautteen myötä Runescapen kehittäjä Jagex myönsi mokanneensa Hero Pass -taistelupassin kanssa ja lupasi ryhtyä heti toimenpiteisiin. Närää herättäviä ominaisuuksia poistetaan nyt urakalla.

Viime viikon maanantaina julkaistu Hero Pass, palkintojärjestelmä ja samalla uusi rahastusjärjestelmä tilausmaksun rinnalle, ei saanut hyvää vastaanottoa. Äkäiset viestit alkoivat heti lennellä pitkin virallisia Rune-foorumeita ja Reddit-keskusteluita, ja pelaaja jos toinenkin uhkasi lopettaa pelaamisen kokonaan. Steamissa käynnistettiin arvostelupommituskampanja, ja tubettaja Asmongoldin video aiheesta keräsi yli 1200 kommenttia.

Aluksi Jagex yritti odottaa palautemyrskyn laantumista lunkisti kuin koira tulipalo-meemissä, mutta päätti viikonlopun alla myöntää tappionsa.

– Me möhlimme, yhtiö myöntää blogissaan.

– Hero Passin julkaisu karkotti ja ärsytti monia yhteisössä. Kertomanne mukaan se oli esimerkiksi liian pay-to-win, ja menetitte tärkeitä osia Daily Challenges -haasteista.

Jagex toteaa, että virhearviosta aiotaan ottaa opiksi ja koitunut harmi korjata. Ominaisuudet, joissa tie voittajaksi oikenee rahalla, kitketään pois. Lisäksi pelaajia kuunneltiin muokkauksissa, joita taistelupassiin on tehty viime päivien aikana:

  • Hero Pass -tasojen tai Underworld Emblems -tunnusten ostettavuus pois
  • Hero Pass Conten Buffs -tehosteet pois
  • Hero Passin xp-pisteiden tehostuksen poisto Premier-palkintojen joukosta; saataville kaikille tilausmaksunsa maksaneille pelaamisen myötä
  • Premier Pass -palkinnoista pelkästään kosmeettisia tai kulutustavaroita

Pelaajille on tärkeintä, että päivittäinen haastekokonaisuus Daily Challenge päätettiin palauttaa ja pitää erillään Hero Passista, jottei suorittaminen vaadi passia.

Jagex ei kuitenkaan halunnut poistaa uutta passia kokonaan, koska yksittäisten ongelmien korjaaminen on huomattavasti simppelimpää kuin muihin pelin osiin yhteydessä olevan järjestelmän deletointi. Lisäksi sadattuhannet ovat jo hankkineet Hero Passin. Jagex luottaa siihen, etä passin uudelleensuunnittelu kohentaa lopulta sen suosiota.

Runettajat reagoivat suunnanmuutokseen riemukkaasti. Vaikka tapausta käsittelevä Reddit-ketju oli merkitty voitonriemuiselta kalskahtavalla “Supreme victory” -tunnisteella, ovat pelaajat osoittaneet myös vilpitöntä iloa ja kiitollisuutta Jagexille hyvästä päätöksestä.

– Olen aivan häkeltynyt, kirjoitti CatsAndFacts-niminen fani.

– Olisi kiva tietää, kuinka moni peruutti tilauksensa tämän takia. Pakosti merkittävä määrä, kun näin jyrkästi pakitetaan.

– Olen vaikuttunut siitä, että he paitsi huomioivat lähes kaiken palautteen, myös palauttavat Daily Challengen, ilakoi Rida_Dain ja huomautti, että nyt Rune on entistäkin mikromaksuttomampi.

Comment
byu/JagexDoom from discussion
inrunescape

Kaikkien muutosten toteuttaminen vie aikaa, mutta Hero Passin ja Daily Challengen pitäsi Jagexin mukaan olla suurin piirtein tolallaan parin viikon sisällä. Sitten on aika keskittyä pidemmän aikavälin hiomiseen yhteisön mielipiteitä kuunnellen.

– Toivomme, että tämä auttaa uudelleenrakentamaan sen osan luottamuksesta, jonka tiedämme vaurioituneen viime viikolla, Jagex lausuu.

Palkintojen poistoon tyytymättömät Hero Passin omistajat voivat muuten hakea hyvitystä.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Jagex