SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Runescape-pelaajan tuhansien tuntien projekti pääsi maaliin, kun verkosta nousi miljoonas merikrotti
  • Saara
    R

Runescape-pelaajan tuhansien tuntien projekti pääsi maaliin, kun verkosta nousi miljoonas merikrotti

julkaistu: 17.11.2023 15:12

Monella meistä oli koronaharrastus. Jokin mukava puhde, jonka parissa sosiaalisen eristäytymisen aikakausi kului mukavasti kotosalla, tai vaikka pitkään sopivaa ajankohtaa odotellut projekti. Osalla nämä kotijoogat, nettishakit, valokuvaprojektit ja pataleivän leipomiset jäivät myös päälle pandemian laantuessa. Redditissä nimimerkillä AvengedKalas jutteleva runettaja on puuhannut oman askareensa parissa jopa viidettätuhannetta tuntia.

Tämä Old School Runescape -pelaaja mietti vuonna 2020 korona-ajan alettua, että jospa sitä vaikka kalastaisi miljoona merikrottia. Nyt marraskuussa 2023 homma tuli tehdyksi – ja seuraavana vuorossa ovat massiiviset paistajaiset. AvengedKalas keskittyi henkilökohtaiseen haasteeseensa kelloa katsomatta – siitä kielii hänen arvionsa, että hommaan meni “jotain 2500-4500 tuntia”.

Done with the hard part of my goal. Cooking starts now.
byu/AvengedKalas in2007scape

AvengedKalas kalasteli niin Zoom-oppituntien ohessa, striimejä katsellessaan, Switchillä pelaillessaan kuin toisella runeukolla seikkaillessaan.

– Arvioisin kahdesta kolmeen tuntia päivässä, hän vastasi kysymykseen päivittäisestä fisustukseen kuluneesta ajasta.

Koko tempaus kumpusi kuulemma sisäpiirivitsistä, joka lähti hieman käsistä.

Entä miksi juuri merikrotti? Olisihan noita nopeamminkin pyydystettäviä ja enemmän HP:tä (hitpoints, health) kasvattavia meren antimia, kuten karambwan-tursaat.

– Henkilökohtainen mieltymys sekä itsepäisyys, selitti AvengedKalas valintaansa.

Samanlaisella tyyneydellä pelaaja suhtautui joidenkin keskustelijoiden kiivaaseen hämmästelyyn siitä, eikö moinen turhan takia kalastelu ole aivan hukkaan heitettyä aikaa, kun samassa ajassa voisi pelata puhki useamman videopelin.

– Njääh, olen aivan tyytyväinen.

AvengedKalasilla oli missio, ja se on nyt täytetty. Nyt on aika paistaa merikrotteja.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: AvengedKalas / Jagex