SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
RuneScape-pelaaja teki historiallisen suorituksen – Vaati 150 000 voittoa
  • Saara
    R

RuneScape-pelaaja teki historiallisen suorituksen – Vaati 150 000 voittoa

julkaistu: 30.06.2023 06:00

Ahkera runettaja nimeltä Bazilijus on ihka ensimmäisenä onnistunut keräämään jokaisen mahdollisen dropin bosseilta. Toisin sanoen hän on saanut kokoon kaikki esineet, jotka Old School RuneScapen pääkkien eli päävihollisten on mahdollista pudottaa kuollessaan. Tästä todistaa vihreänä komeileva Boss-lista pelaajan kokoelmalokissa; kirjassa, josta löytyy kattava lista monen monituisista Runen dropeista. Bazilijuksen saavutus heittää hänet OSRS:n Collection log -tulostaulun kärkeen.

Suoritus on vaatinut paitsi roppakaupalla työtä myös onnettaren suosiota. Kuten useimmissa MMO-peleissä, Runessakin bossien pudottamat esineet riippuvat pelin satunnaislukugeneraattorin oikuista. Tämä tarkoittaa, että Bazilijus joutui taistelemaan useita kertoja eri pääkkiä vastaan ennen kuin onnistui keräämään tavallisten droppien lisäksi harvinaisetkin aarteet. Yhteensä hän ottanut bossin hengiltä arviolta 150 000 kertaa.

Tulostaululta voi huomata, että jotkin monsterit piti voittaa vain noin sata kertaa ennen kuin Bazilijus pääsi haalimaan harvalukuisimmatkin dropit. Toisilta ei ollut irrota tuhansillakaan. Ainakin yhden hurjimuksen, Calliston, Bazilijus on joutunut lahtaamaan peräti 10 001 kertaa ennen kuin petokarhu suostui luovuttamaan pentukarhun trofeeksi.

Omien sanojensa mukaan Bazilijus on pelannut Runea yhteensä 919 päivää eli 22 000 tuntia, mutta vain osa ajasta on mennyt tähän kyseiseen tempaukseen. Vaikka Collection log lisättiin peliin jo vuonna 2018, Bazilijus aloitti operaationsa vasta koronapandemian alettua vuonna 2020. Valmista tuli viime maanantaina, kun hän sai Inquisitor’s mace -nuijan bossilta nimeltä Phosani’s Nightmare. Reilun kolmen vuoden aikana tunteja kului noin tuhat.

Kolme vuotta on sangen kohtuullinen suoritusaika, ja Bazilijuksella onkin ollut tuuria droppien todennäköisyyksien kanssa. Kotkanhahmoinen Kree’arra esimerkiksi vaati äskettäin eräältä toiselta pelaajalta 19 000 tappoa tullakseen merkityksi luetteloon. Bazilijukselle riitti 2 613 kertaa.

Seuraavaksi sankarimme voikin sitten ryhtyä täydentämään kokoelmaluetteloa loppuun. Siinä tosin saattaa kulua tovi, sillä Jagex lisää esineitä jatkuvasti, ja osa on harvinaisempia kuin mikään bossiluettelossa. OSRS:n subredditissä urakkaan on arvioitu menevän entisellä tahdilla 10-15 vuotta.

Congrats to Bazilijus, first player to complete the entire Boss section of the Collection Log
by u/2-2-7-7 in 2007scape

Twitterissä Bazilijus kertoi ottavansa työn alle seuraavaksi Raids-luettelon, josta puuttuu enää seitsemän esinettä. Random Events -listalta puuttuisi enää yksi: kuivahtanut patonki, jonka saa voileipäneidiltä reilun 0,2 prosentin todennäköisyydellä.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Patrick / Youtube / Bazilijus / Twitter