SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
RuneScape-pelaaja asetti hullun tavoitteen – valmista tuli kahdeksassa vuodessa
  • Saara
    R

RuneScape-pelaaja asetti hullun tavoitteen – valmista tuli kahdeksassa vuodessa

julkaistu: 07.03.2023 12:42

Eräs MMO-peleille ominainen ilmiö ovat erityisen omistautuneet pelaajat, jotka hinkkaavat peliä väsymättä saavuttaakseen itselleen asettamansa tavoitteet. Eräs Old School RuneScape -maanikko ei päästänyt itseään lainkaan helpolla, vaan urakoi älyttömän Ironman-suorituksen.

Jos Runessa tahtoo kehittää hahmonsa aivan tappiin, tarkoittaa se 23 eri taidon korottamista tasolle 99. Siten kokonaistason huippu on 2277. Koska tässä ei ole kylliksi haastetta tosipelaajille, lanseerattiin peliin Ironman-tila vuonna 2014. Siinä ei käydäkään kauppaa toisten kanssa Grand Exchangella, vaan on selviydyttävä omin neuvoin. Tarpeisto on askarreltava itse; edes toisten pudottamia esineitä ei saa hyödyntää.

Devious-niminen pelaaja totesi vuosia sitten, että Ironman-haaste voisi tehdä pelaamisesta sopivan kinkkistä – jos sen tekisi moninkertaisena.

Devious päätti täydellistää neljä eri Ironman-varianttia: Normal, Ultimate, Hardcore ja Hardcore Group. Ultimate-versiossa ei saa käyttää edes pankkia tavaroiden säilömiseen, ja Hardcoresta tekee erityisriskaabelia lopullinen kuolema, joka tarkoittaa, että ukkeli saman tien tunkiolle ja uutta kehiin. Ryhmäversiossa hahmolla saa olla muutaman toverin yhdistymä, jonka kesken elämät jaetaan.

Kyseessä ei ole ihan muutaman tunnin askare, vaan Deviousilla oli odotettavissa tuhansien tuntien edestä puuhaa Gielinorissa.

Kahdeksan ja puoli vuotta siihen meni, mutta tulipahan valmista! 19 128 tunnin vimmatun grindaamisen jälkeen Devious voi todeta olevansa ensimmäinen ja varmaan hetkeen ainoa OSRS-pelaaja, jolla on plakkarissa neljä Ironman-haastetta. Yksikin on kelpo saavutus, joten tämä temppu on todellinen taidonnäyte.

Ironman-tila oli uudistus, joka Deviousin itse asiassa toi takaisin RuneScapen pariin lapsuusvuosien jälkeen. Ensikosketus tapahtui vuonna 2005, ja noihin aikoihin hän otti pelaamisen omien sanojensa mukaan rennosti.

– En koskaan maksimoinut RS3-tiliäni, vaikka on sillä paljon 99-tasoja. Kun OSRS ilmestyi, grindasin aika lailla. Olin kymmenen ekan joukossa, jotka saivat 99:n Smithing-taidossa pelin julkaisusta lähtien ja noin 200:n joukossa 99:n Slayerissä. Tein myös muutaman ensimmäisistä Dragonfire-kilvistä koko pelissä, koska sepäntaitoni oli niin korkea, ja olihan se siistiä. Mutta Ironmanin ilmestyminen oli ihan toinen juttu.

Maksimoituaan ensimmäisen, uutuudessaan haastavimmaksi ja aikaavievimmäksi osoittautuneen Normal Ironmanin Devious päätti pelata läpi vielä pari lisää. Niitä viimeistellessään hän hävisi niukasti toiselle pelaajalle, joka oli keksinyt saman triplasuorituksen. Siispä Devious päätyi pusertamaan vielä ryhmäversion maaliin.

Vuosien varrella pelin kehittyminen on helpottanut urakkaa hieman: esimerkiksi Runecrafting-minipeli säästää hermoja monimutkaisten riimujen valmistuksessa. Vaikeimmaksi paikaksi Devious arvelee Herblore-taidon hiomista Ultimate-versiossa, kun harvinaisia tarvikkeita on kerättävä suuri määrä tietyin yhdistelmin, eikä määräänsä enempää voi kerralla kantaa.

19,100 Hours and 8.5 years later, I have maxed 4 different Ironman modes. from 2007scape

Luomassaan Reddit-keskustelussa pelaaja totesi itsekin, että eihän hänellä mitään elämää ole. Ja että vastaava panostus palkkatöissä olisi totta tosiaan voinut tehdä hänestä äveriään.

Eikä Devious toki urakkaansa pelkästään huvikseen suorittanut. Hänellä on Youtube-tili, jonne hän on päivittänyt edistymistään. Huomionarvoista on sekin, että kaikkien näiden yli 19 tuhannen tunnin ohessa hän on ollut aktiivinen myös esimerkiksi PUBG:ssa ja Call of Duty: Warzonessa.

Runehaasteet jatkuvat edelleen. Ultimate Ironman -ukolla on käynnissä kokoelmahaaste, ja Deviousin päätilikin odottelee edistymistään huipputasoille.

– Olen aina hionut tulostaulukoita eri peleissä, Devious selittää.

Nostalgisesta paluusta lapsuuden pelin pariin on tullut tapa haastaa itseään ja luoda sisältöä toisten iloksi.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Jagex / Devious