SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Röyhkeä varas pölli töistään kymppitonnien arvosta Pokémon-kortteja – piilotti äitinsä kotiin
  • Saara
    R

Röyhkeä varas pölli töistään kymppitonnien arvosta Pokémon-kortteja – piilotti äitinsä kotiin

julkaistu: 17.08.2022 06:00

Isossa-Britanniassa todettiin varastotyöntekijä syylliseksi mittavaan Pokémon-korttivarkauteen. Maan suurimpiin kuuluvan keräilykorttien jälleenmyyjän tuotevarastoilla duunannut varas kähvelsi kaikkiaan lähes 60 000 punnan (yli 70 000 euron tai dollarin) arvosta kortteja, jotka hän piilotti äitinsä luo.

Viime vuosina Pokémon-korteista on tullut todella haluttua markkinatavaraa, ja nettihuutokaupoissa niistä maksetaan älyttömiä hintoja. Kun tietyn pakkauksen loppuunmyynti saa sen arvon sukkelasti singahtamaan pilviin, varkaat ovat innostuneet pokekorteista samaa tahtia. Pokémon Company on yrittänyt puuttua ongelmaan painamalla tukuittain lisää kortteja, mutta vorot ovat liian tehokkaita löydettyään tällaisen kätevän rahasammon.

Magic Madhousessa työskennellyt Kyriacos Christou vohki kortteja usean kuukauden. Verkkokaupan varastossa hänen oli yksin jäädessään helppo vain tunkea laatikoista kamaa taskuunsa, sillä valvontakameroita ei ollut. Röyhkimys vei niin yksittäisiä kortteja kuin booster-pakkauksia ja -laatikoitakin, joiden tuotehinta saattoi olla euroissa laskettuna jopa lähes tonnin.

“Meillä oli korttien uudelleenluettettelointi meneillään, ja olimme Pokémonien puolivälissä”, kertoo pohjoislontoolaisen liikkeen omistava Michael Duke.

Duken mukaan 28-vuotias Christou keskittyi aluksi luetteloimattomiin kortteihin, mutta myöhemmin harvinaisuuksien houkutus voitti, ja vorosta tuli varomattomampi.

Väistämättä Duke huomasi, että varastotiedot ja laatikoiden sisältö eivät täsmää. Seuraavaksi hän bongasi eBaysta pokekortteja, jotka sen sijaan täsmäsivät liiankin hyvin kadonneisiin tuotteisiin. Selvitettyään varastoalueen, jolla varkauksia havaittiin eniten, kauppias asensi paikalle kameroita. Alta kellon ympäryksen syyllinen jäi kiinni rysän päältä.

Saaliin kätköpaikkakin löytyi: äidin kotitalo, jossa rosmo itsekin asuu . Asunto olikin keittiötä myöten tupaten täynnä Pokémon-kortteja: yli puoli miljoonaa kappaletta löytyi. Koska talossa asuu myös Christoun veli, joka on Pokémon-tubettaja, jouduttiin varastetun kaman takavarikoinnissa olemaan huolellisia, ettei velipojan omaisuutta viedä.

Tuotteita jopa puolella hintaa alkuperäisestä kaupitellut korttirosvo tuomittiin 16 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Vankilalta hänet säästi lupaus myymättä jääneiden korttien palautuksesta, 6000 punnan (reilu 7000 €) takaisinmaksusta, 175 tunnin palkattomasta työstä sekä ainakin parin vuoden nuhteettomuudesta.

Keräilykortti-lautapelikaupan omistajaa palautuvat kortit tietysti lohduttavat, mutta koituneet kymppitonnien menetykset ovat kyllä ottaneet koville. Jatkossa Duke pitää varastotiloissa valkontakameroita.

Pokémon-korttien myynnin ammattilaisena hän arvioi, että nykyisen innostuksen korkein huippu on jo ohitettu. Uusin villitys korttimaailmassa on kuitenkin striimaus: yhä useampi avaa korttipakkauksia yhdessä liveyleisön kanssa jännittäen.

Lähde: Kotaku Kansikuva: Jonathan Buckmaster / Getty Images