SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Ranskan presidentin vaalikampanjalla on – kyllä, oma Minecraft-serveri!
  • Saara
    R

Ranskan presidentin vaalikampanjalla on – kyllä, oma Minecraft-serveri!

julkaistu: 07.04.2022 16:00

Presidentinvaaleja aloittelevasta Ranskasta kantautuu uutisia, joiden ansiosta Pelaajatcomin aprilliläppä asettuu aivan uuteen valoon. Istuva valtionpäämies Emmanuel Macron on osana uudelleenvalintakampanjaansa lanseerannut oman Minecraft-palvelimen.

Serverin kruununjalokivi on tietenkin virka-asunto Palais de l’Élysée, jota viihtyisät kaupunkialueet ja vehreä maaseutu ympäröivät. Vierailemaan pääsee myös kampanjan vaalitoimistossa tai huoneessa, joka on sisustettu pahvilaatikoin. Kaikkialla joka plakaatissa komeilee Macronin vaalilause “avec vous” eli “kanssasi”.

Minecraft-serveri on samalla vähän kuin pilottikoe Macronin väitetyille aikeille luoda Eurooppalainen metaversumi vahvistaakseen maansa kulttuurista ja tiedollista riippumattomuutta “anglosaksisista ja kiinalaisista aggregaateista” eli Applen ja Googlen kaltaisista teknologiajäteistä.

Lukemattomat ovat Minecraftin käyttötarkoitukset, joten miksipä ei myös poliittinen vaikuttaminen. Tällä hetkellä Emmanuel Macron on hieman kaventanut selvää johtoasemaansa Marine Le Peniin, mutta ehkä pelipalvelin innostaa uusia äänestäjiä messiin? Vaalien ensimmäinen kierros käydään tulevana sunnuntaina.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: French Presidency of the Council of the EU / Emmanuel Macron avec vous