SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Pelinkehittäjä vaati käsikirjoittajia osallistumaan nakusaunaan – kiukaan sijaan kuumenivat tunteet
  • Saara
    R

Pelinkehittäjä vaati käsikirjoittajia osallistumaan nakusaunaan – kiukaan sijaan kuumenivat tunteet

julkaistu: 25.06.2024 11:09

Puolalaisen Spectrum Studion luova johtaja Jacek Piórkowski on noussut otsikoihin vaadittuaan työntekijöiltään osallistumista alastomana saunomiseen. Tekeillä on sauna-aiheinen peli, jollaista ei pomon mielestä voi tehdä ilman kokemusta löylyttelystä.

Omituisesta työtehtävästä käytiin keskustelemaan, kun 8bitin rekrytointipäällikkö Patryk Suchy arvosteli Piórkowskin vaatimusta LinkedInissä. Suchy jakoi kuvakaappauksia keskustelusta, jossa työnhakija totesi Piórkowskille, että saunasessiot ovat hänelle ehdoton este. Tämä sai luovan johtajan vakuuttamaan, ettei uskottavia saunakohtauksia kerta kaikkiaan voi kirjoittaa käymättä saunassa itse. Hänen mukaansa kaikkien muidenkin naispuolisten käsikirjoittajien täytyy tulla hänen kanssaan lauteille.

– On todella ihastuttavaa, että he voivat hyödyntää saunakokemuksiaan upeiden kohtausten kirjoittamisessa.

Spectrum Studion kehitteillä olevan pelin päähenkilö on sydämensä särkenyt nuori nainen, joka päättää ryhtyä saunamestariksi hallinnoimaan erilaisia saunoja. Rekryilmoituksen mukaan uuraauurtavan luomuksen innoittajia ovat mm. Life is Strange, Final Fantasy ja Tony Hawk Pro Skater 2. Samasta reklaamista löytyy toden totta myös vaatimus “osallistua saunasessioihin (ei neuvoteltavissa – koko tiimin täytyy ymmärtää tuote)”

– Teemme peliä saunomisesta. En halua tuhlata aikaani selittääkseni, mitä eroa on kylpytynnyrillä ja kuivalla saunalla. Se täytyy itse kokea, Piórkowski totesi LinkedIn-kommenteissaan.

Hän huomautti myös, ettei vaikkapa höyrysaunassa kuulu olla pyyhe päällä ja ehdotti pelkästään naisille rajattuja saunavuoroja.

Muutama päivä kohun jälkeen Piórkowski julkaisi LinkedInissä pahoittelunsa. Hänen mukaansa väärät sanavalinnat, intohimoinen suhtautuminen saunomiseen sekä se fakta, että koko käsikirjoitustiimi koostuu tällä haavaa naisista, saivat hänen tarkoitusperänsä vaikuttamaan epäilyttäviltä.

– Ei ollut tarkoitus nolata, satuttaa, loukata tai olla epäkunnioittava.

Työstä kiinnostunut pelikäsikirjoittaja on hyväksynyt anteeksipyynnön. Piórkowski suosittelee jatkossa kirjoittajia kokeilemaan saunomista vaikka naisten ja miesten vuoroilla, kunhan saavat tuntumaa oikeaan saunakokemukseen.

Koko tämän hämmentävän tapauksen jälkeen voinemme silti olla ilahtuneita siitä, että saunakulttuuri on pääsemässä videopelin aiheeksi!

Lähde: Dexerto / Eurogamer / Gamepressure Kansikuva: Freepik