SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Pelikehittäjä listattiin maailman vaikutusvaltaisimpien ihmisten joukkoon
  • Saara
    R

Pelikehittäjä listattiin maailman vaikutusvaltaisimpien ihmisten joukkoon

julkaistu: 17.04.2023 02:00

Videopelejä kehittävän FromSoftwaren pääjohtaja Hidetaka Miyazaki on listattu sadan maailman vaikutusvaltaisimman ihmisen joukkoon. Yhdysvaltalaislehti Timen perinteikkäältä listalta löytyvät esimerkiksi presidentti Joe Biden, saksan liittokansleri Olaf Scholz, fantasiakirjailija Neil Gaiman sekä ruotsalainen kestävyystutkija Johan Rockström. Dark Souls -ohjaaja on järjestyksessä toinen videopelikehittäjä, joka on koskaan päässyt listalle. Vuonna 2007 maininnan sai Nintendon Shigeru Miyamoto.

Timen sivuilla jokaisen listatun henkilön merkittävyyttä kuvailee tunnetun persoonan laatima kirjoitus. Miyazakista on rustannut Naughty Dogin puheenjohtaja, The Last of Us -pelin taustapiru Neil Druckmann.

– Kun pelasin ensimmäistä kertaa jotain Hidetaka Miyazakin peleistä, olin toivoton, kuvailee Druckmann samastuttavaa kokemusta Souls-pelien haastavuudesta. Lopulta ne kuitenkin koukuttavat yhä useammat.

– Edetessäni olin paljon tietoisempi, varovaisempi tutkaillessani maailmaa. Ja vastineeksi se palkitsi minut jännitteellä, kauneudella ja yllätyksillä.

Siitäkin huolimatta, että Druckmannin The Last of Us niittää parhaillaan lisämainetta televisiosovituksena, hän toteaa kirjoituksessaan Elden Ringin olevan loistava esimerkki videopelistä, joka aiheuttaa tunnevyöryn, jollaista televisiosarja ei voisi luoda.

Miyazakin ohjaukset ovat saaneet useita tunnustuksia, ja niillä on ehdottomasti ollut jo vuosien ajan suuri vaikutus toisiin peleihin ja tietenkin pelaajiin.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Daniel Boczarski/WireImage