SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Ovatko CS:GO:n botit jo liian kova vastus pelaajille?
  • Saara
    R

Ovatko CS:GO:n botit jo liian kova vastus pelaajille?

julkaistu: 12.06.2022 19:00

“Senkin botti” on perinteisesti ollut käyttökelpoinen solvaus CS:GO:ssa, mutta onko enää?

Nykyään botteja näkee johtamassa joukkueita voittoon, jopa huijaamassa. Redditissä julkaistulla videolla botti kävelee epämääräisen tähtäilyn sijaan savukranaatin synnyttämään pilveen Mirage-kartan connectorissa. Sauhun turvin se ampuu vastustajan AWP:llä. Tavallaan epistä, mutta osoittaa robottien oppivaisuuden. Ne ovat saattaneet löytää vahvuutensa ihmispelaajia vastaan.

Onko boteista siis tulossa liian eteviä pelaajia tavallista CS-talliaista vastaan?

Kuka tahansa CS:GO:ta useamman vuoden pelannut tietää, että botit ovat aikaisempaa voimakkaampia. Alkuvuosina yksinkertaisetkin suoritukset tuottivat niille hankaluuksia, ja botin pistäminen päiviltä oli suhteellisen leppoisaa hommaa. Taannoin bottien päätöksenteko ei ollut kovin fiksua, mutta nykyään näyttää toiselta.

Vuonna 2019 Valve aloitti bottien parantelun niin sanotulla käyttäytymispuihin perustuvalla kokeellisella päätöksentekokehyksellä. Projektin yksityiskohdista ei ole paljon kerrottu, mutta robotit kieltämättä vahvistuivat. Ovatko ne kehittyneet edelleen sen jälkeen?

Mahdollisesti. Viime vuonna Valve päätti yllättäen muuttaa matchmaking-sääntöjä CS:GO:ssa. Afkaavan pelaajan korvaaminen botilla vaihdettiin joukkueen muille jäsenille maksettavaan lisäsummaan. Muutosta ei perusteltu, mutta se käy järkeen, sillä monet pelaajat äänestettiin joukkueista ulos bottien saamisen toivossa. Nyt kun botit ovat ainakin toistaiseksi kilpailullisesti pelitilasta poissa, voidaan niitä kehittää entisestään.

Counter-Strike 1.6:n botit olivat yhtä säälimättömiä kuin mikä tahansa nykyaikainen tekoälyvastustaja pelissä. CS-botit ohjelmoitu käyttäytymään ihmispelaajan lailla, mutta muutamalla säädöllä yhdestä botista saisi muokattua kokonaisen ammattijoukkueen teurastajan.

Lähde: WIN.gg Kansikuva: Valve

Luetuimmat nyt