SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
“Onhan se 70 dollariakin paljon” – Entinen Blizzard-pomo ehdottaa, että pelaajat voisivat antaa tippiä pelinkehittäjille
  • Saara
    R

“Onhan se 70 dollariakin paljon” – Entinen Blizzard-pomo ehdottaa, että pelaajat voisivat antaa tippiä pelinkehittäjille

julkaistu: 17.04.2024 17:00

Blizzardin entinen presidentti Mike Ybarra ehdottaa, että pelaajille tarjottaisiin mahdollisuus jättää tippiä pelien kehittäjille. Ybarra kirjoitti Twitterissä/X:ssä, että kymmenen tai kahdenkymmenen dollarin tippi olisi paikallaan, kun pelistä pitää erityisen paljon.

Tammikuussa Blizzard-pestinsä jättänyt Ybarra mainitsi juomarahan arvoisiksi peleiksi ainakin sellaiset kuin Horizon: Zero Dawn, God of War, Red Dead Redemption 2, Elden Ring ja Baldur’s Gate 3.

– Onhan se 70 dollariakin paljon, mutta tällaista vaihtoehtoa toivoisin joskus pelin lopussa. Jotkut pelit ovat niin ainutlaatuisia, Ybarra perusteli tippi-ideaansa.

Vaikka ajatus on joistain pelaajista mielenkiintoinen, monet eivät aivan innostuneet vaan epäilevät, että ylimääräiset maksut päätyisivät kuitenkin suurten peliyhtiöiden kassaan eivätkä suoraan kehittäjille. Pienemmille, itsenäisille kehittäjille tällainen tippaus voisi olla hyödyllisempi, mutta toisaalta useimpia heistä voi jo tukea esimerkiksi Patreonin tai Ko-Fin kautta.

Lisäksi herää kysymyksiä maksujen jakamisesta kehittäjien kesken sekä vaikutuksista pelialan talouden dynamiikkaan. Ybarran ehdotus on herättänyt keskustelua pelaajien ja kehittäjien välisestä suhteesta, mutta idean toteuttaminen olisi varsin monimutkaista.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: FromSoftware / Activision Blizzard