SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Ongelmat eivät hidastaneet hittipeliä –  Voitti jo Dotan ja CS:n suosiossa
  • Aleksi
    Majander

Ongelmat eivät hidastaneet hittipeliä – Voitti jo Dotan ja CS:n suosiossa

julkaistu: 16.02.2022 19:21

Korealaisen Smilegaten kehittämä ja Amazon Gamesin länsimaihin julkaisema Lost Ark on rikkonut ennätyksiä päivästä toiseen. Viikonloppuna ilmaispelaajille avattu peli pieksi suosiossaan Dota 2:n ja Counter Striken ennätykset Steamissä.

Lost Ark julkaistiin virallisesti perjantaina kello 19:00 Suomen aikaa, mutta pelaajaryntäys kaatoi palvelimet hetkessä ja lopulta peliä pääsi pelaamaan vasta perjantain ja lauantain vastaisena yönä. Palvelinten palattua pelissä oli Steamin tilastojen mukaan jopa 1,3 miljoonaa pelaaja samanaikaisesti.

Läheskään kaikki pelaajista eivät kuitenkaan päässeet nauttimaan itse pelistä, sillä monille palvelimelle oli jatkuvasti yli kuuden tunnin jono pelaamaan. Reddit-käyttäjä Loozka laski sunnuntaina 16:00 Suomen aikaa, että miljoonasta pelaajasta noin 250 000 istui jonossa odottamassa pääsyä Euroopan palvelimille, jotka olivat kaikki täynnä.

Suosion myötä kaikki pelaajat eivät edes päässeet jonottamaan, sillä kirjautumispalvelin oli niin tukossa, että peli sammui heti kun sitä yritti käynnistää. Ongelmien myötä peli alkoi kerätä negatiivisia arvosteluita ja sillä on enää noin 69% positiivisia arvosteluita.

Ongelmista huolimatta peli kerää yli miljoona pelaajaa päivästä toiseen. Viimeinen virstapylväs pelaajaennätyksissä on kuitenkin vielä kaukana edessä. Kaikkien aikojen ryntäys nähtiin nimittäin tammikuussa 2018 kun vain kuukautta aiemmin julkaistu PUBG: Battlegrounds keräsi huimat 3,2 miljoonaa samanaikaista pelaajaa.

Kuva: Lost ark