SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Olisiko tässä idea pukinkonttiin? Vuoden 10 myydyintä videopeliä
  • Juuso
    Syngelmä

Olisiko tässä idea pukinkonttiin? Vuoden 10 myydyintä videopeliä

julkaistu: 25.11.2022 12:07

NPD on julkaissut listan vuoden 2022 eniten myydyistä videopeleistä. Listalla on yhteensä kymmenen erilaista videopeliä. Jouluun on enää kuukausi, joten mikäli omalta lahja- tai ostoslistalta puuttuu vielä asioita, tässäpä hyviä vinkkejä.

1. Elden Ring

Kuvakaappaus Elden Ring -pelistä Playstation 5 -konsolilla. (Kuva: Bandai Namco)

 

Bandai Namco Entertainmentin Elden Ring on Hidetaka Miyazakin ja Game of Thronesin luojan, George R.R. Martinin käsikirjoittama toimintaroolipeli. Peli muistuttaa Souls-pelisarjaa (Demon Souls, Dark Souls, Bloodborne) ja se julkaistiin 25. helmikuuta Playstation 4-, Playstation 5-, Xbox One -, Xbox Series X/S -konsoleille sekä PC:lle. Elden Ringiä on myyty 17,5 miljoonaa kappaletta.

2. Call of Duty: Modern Warfare 2 (2022)

Kuvakaappaus Call of Duty: Modern Warfare 2 (2022) -videopelistä Playstation 5 -konsolilla.

 

Call of Duty: Modern Warfare 2 (2022) on uudelleenversiointi vuoden 2009 Call of Duty: Modern Warfare 2 -videopelistä. Ensimmäisen persoonan räiskintäpelin on kehittänyt Infinity Ward ja julkaissut Activision. Kyseessä on pelisarjan yhdeksästoista osa. Peli on saatavilla Playstation 4-, Playstation 5-, Xbox Series X/S- ja Xbox One -konsoleille sekä PC:lle. Pelistä tuli nopeiten myynyt pelisarjan osa, kun Modern Warfare 2 (2022) teki liikevaihtoa $800 000 000 ensimmäisen kolmen päivän aikana julkaisusta.

3. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Kuvakaappaus LEGO Star Wars: The Skywalker Saga -videopelistä.

 

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga on LEGO-teemainen videopeli, joka perustuu Tähtien Sota -sarjan Skywalker-saagaan. Skywalker Saagaan kuuluvat kaikki yhdeksän Tähtien Sotaa. Pelin ovat kehittäneet TT Games ja Traveller’s Tales. Peliä voi pelata Nintendo Switchillä, Playstation 4:llä, Playsation 5:llä, Xbox One’lla, Xbox Series X:llä/S:llä ja PC:llä. Peliä myytiin 3.2 miljoonaa kappaletta ensimmäisen kahden viikon aikana.

4. Madden NFL 23

Kuvakaappaus Madden NFL 23 -videopelistä Playstation 5 -konsolilla.

 

Vuoden myydyin urheilupeli ennen joulua on virtuaalisen amerikkalaisen jalkapallon kulmakiven, Maddenin, uusin osa. 16. elokuuta Playstation 5-, Playstation 4-, Xbox One- ja Xbox Series X/S -konsoleille sekä PC:lle julkaistu urheilupeli on EA Tiburonin kehittämä ja Electronic Artsin julkaisema urheilupeli.

5. Pokémon Legends: Arceus

Kuvakaappaus Pokémon Legends: Arceus -videopelistä Nintendo Switch -konsolilla.

 

Pokémon-pelisarjan uusin osa, Pokémon Legends: Arceus on Game Freakin kehittämä seikkailu- ja toimintaroolipeli. 28. tammikuuta julkaistu peli on saatavilla yksinoikeudella Nintendo Switchille. Syyskuussa peliä oli myyty kansainvälisesti 13,91 miljoonaa kappaletta.

6. Horizon II: Forbidden West

Kuvakaappaus Horizon II: Forbidden West -videopelistä Playstation 5 -konsolilla.

 

Horizon Zero Dawnin jatko-osa, Horizon II: Forbidden West, on Guerrillla Gamesin kehittämä ja Sony Interactive Entertainmentin julkaisema toimintaseikkailupeli. Peli on saatavilla Playstion 4- ja Playstation 5 -konsoleilla. Peli julkaistiin 18. helmikuuta.

7. MLB: The Show 22

Kuvakaappaus MLB: The Show 2022 -videopelistä Xbox Series X -konsolilla.

 

Listan toinen urheilupeli on Major League Baseballiin perustuva baseball-videopeli, MLB: The Show 2022. San Diego Studion kehittämä ja Sony Interactive Entertainmentin julkaisema videopeli julkaistiin 1. huhtikuuta Playstation 4:lle, Playstation 5:lle, Xbox One’lle, Xbox Series X:lle ja S:lle sekä Nintendo Switchille.

8. FIFA 23

Kuvakaappaus FIFA 23 -videopelistä Playstation 5 -konsolilla.

 

Listan viimeinen urheilupeli on tunnetun jalkapallopelisarjan uusin ja viimeinen osa. Pelisarjan 30:s osa julkaistiin 26. syyskuuta PC:lle, Playstation 4:lle, Playstation 5:lle, Xbox One’lle, Xbox Series X:lle ja S:lle sekä Nintendo Switchille. Pelin on kehittänyt EA Vancouver ja julkaissut Electronic Arts sekä EA Sports. FIFA 23 on virallisesti viimeinen EA Sportsin tekemä jalkapallopeli FIFA-nimikkeellä.

9. Call of Duty: Vanguard

Kuvakaappaus Call of Duty: Vanguard -videopelistä Playstation 5 -konsolilla.

 

Listan toinen Call of Duty -pelisarjan peli, Call of Duty: Vanguard, on Sledgehammer Gamesin kehittämä ja Activisionin julkaisema ensimmäisen persoonan räiskintäpeli. Toiseen maailmansotaan sijoittuva peli julkaistiin 5. marraskuuta PC:lle, Playstation 4:lle, Playstation 5:lle, Xbox One’lle ja Xbox Series X:lle ja S:lle.

10. Gran Turismo 7

Kuvakaappaus Gran Turismo 7 -videopelistä Playstation 5 -konsolilla.

 

Gran Turismo 7 on Polyphony Digitalin kehittämä ja Sony Interactive Entertainmentin julkaisema ajopeli, joka julkaistiin Playstation 4:lle ja Playstation 5:lle 4. maaliskuuta. Pelin alkuperäinen julkaisupäivä oli kaksi vuotta sitten, mutta koronapandemia lykkäsi julkaisun aina tähän vuoteen saakka.

Lähde: NPD | Kansikuva: Bandai Namco