SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Odotettu uutuuspeli vuodettiin – Nintendolla jahti käynnissä
  • Saara
    R

Odotettu uutuuspeli vuodettiin – Nintendolla jahti käynnissä

julkaistu: 02.05.2023 21:01

Kauan odotettu The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom julkaistaan 12. toukokuuta, mutta yli viikkoa etukäteen peliä on vuodettu siellä sun täällä.

Jotkut ovat onnistuneet ostamaan etukäteen fyysisen kopion, joita on ilmestynyt muutamille verkkokauppapaikoille. Collector’s Edition -saaliita on esitelty kuvalaudoilla, ja jotkut ovat jopa aloittaneet striimauksen esimerkiksi Twitchissä tai Discordissa. Lähetykset on keskeytetty pikapikaa. Lisäksi torrent-sivustoilta on bongattu piraattikopioita.

Nintendon tekijänoikeusvalvontatiimeillä on täysi työ kitkeä luvattomat julkaisut ja striimit ennen virallista julkaisupäivää. Esimerkiksi 4chaniin on ladattu paljon kuvakaappauksia ja videonpätkiä pelin pyörittämisestä Switch-emulaattoreilla ja jopa Steam Deckillä. Switch-emulaattorit Ryujinx ja Yuzu noudattavat tiukkoja antipiratismin käytäntöjä, joten on epätodennäköistä, että ainakaan niiden patchit tukisivat Tears of the Kingdomia ennen ensi viikon perjantaita. Kummankin emulaattorin Discord-kanavalla luvattoman materiaalin jakamisesta annetaan tiukka varoitus.

Vaikka jotkut fanit ovat innoissaan saadessaan uusia tiedonjyviä vuotaneesta materiaalista, toiset välttävät juonipaljastuksia kaikin keinoin. Ennakkotietojen perusteella pelin tarina alkaa Linkin ja Zeldan tutkiessa yhteistuumin luolaa syvällä maan alla. Omin luvin pelaamaan kiiruhtaneiden julkaisuja kannattaa vältellä visusti, jos haluaa juonen pääkohtienkin pysyvän yllätyksenä.

Nintendolle vuoto ei ole tullut yllätyksenä; vuotavathan Pokémon-pelit kerta kerralta aikaisemmin, ja edellisen Zeldankin Wii U -versio vuodelta 2017 lähti kiertämään ennen aikojaan. Nyt yhtiö keskittyy imuroimaan luvattomat julkaisut pois ja mielellään sanktioimaan pelivarkaiden tekosia. Myös niiden, jotka piraattipelejä pelaavat, joten ei kannata langeta kiusaukseen!

Lähde: PC Gamer / Kotaku Kansikuva: Nintendo