SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Odotettu uutuuspeli pelasti pariskunnan ja kissan hengen
  • Saara
    R

Odotettu uutuuspeli pelasti pariskunnan ja kissan hengen

julkaistu: 07.09.2023 14:08

Reddit-käyttäjä nimeltä tidyckilla julkaisi muutama päivä sitten jopa eeppisen kuuloisella otsikolla varustetun postauksen: Starfield saved me and my family’s life eli “Starfield pelasti oman ja perheeni hengen”. Julkaisu sisälsi kylmäävän kuvan valtoimenaan roihuavasta tulipalosta kerrostalossa. Taustalta paljastui hurja läheltä piti -tarina: uutuuspelin julkaisua odottamaan jäänyt mies sattui olemaan hereillä, kun nopeasti leviävä palo oli tuhota hänen kotinsa.

Starfield saved me and my family’s life
by u/tidyckilla in Starfield

– Elokuun 31. päivän yönä päätin valvoa ja pelata niin kauan kuin pystyn kokeakseni tämän uuden universumin. Aamuyöstä kello 2.26, pelatessani peliä, kuulin räjähdyksen alakerran naapuri­asunnosta. Pysäytin pelin vilkaistakseni, mitä oli tapahtunut; avatessani oven näin liekkien nousevan rappuja ylös kohti asuntoamme, kertasi tidyckilla tapahtumia.

– Välittömästi hain vaimoni ja kissamme ja kiiruhdin meidät turvaan vain lievien palovammojen kera. Jos en olisi ollut valveilla pelaamassa Starfieldia, olisin nukkunut, ja olisimme kaikki kuolleet hengitettyämme savua. Haluan kiittää tätä peliä siitä, että se pelasti perheeni ja minut itseni kauhealta kohtalolta.

Niin juuri olisi todennäköisesti käynyt, sillä räjähdys oli tapahtunut alakerrassa, eikä tidyckillan vaimo herännyt siihen. Tulipalo levisi niin nopeasti, että tiiviiden ovien vuoksi palovaroittimetkaan eivät olisi alkaneet hälyttää ajoissa. Nyt varoitin alkoi huutaa vasta pakomatkan alettua. Pelastautumista vaikeutti sankka savu, jonka läpi ei voinut nähdä tai hengittää.

– Piti vain tunnustella tie ulos.

Tuli levisi rakennuksen ympärillä rikkoen ikkunoita, joten turvaan pääsyn aikaikkuna oli todella pieni.

Ilmeisesti alakerrassa asuvalla naisella oli käytössään lisähappi, jonka ohella hän oli kuitenkin päättänyt tupakoida. Räjähdys syntyi vahingossa syttyneestä happisäiliöstä. Ei siis ihme, että palo levisi niin vauhdilla. Tidyckilla osasi kertoa, ettei kyseinen nainen selvinnyt, mutta muiden asukkaiden kohtalo jäi epäselväksi.

Kirjoittaja vaimoineen ja kissoineen asustelee tällä hetkellä hotellissa, ja kuulemma pelaaminenkin onnistuu vastedes Xboxilla. On onni, että tidyckilla oli ennakkoon hommannut Starfieldin Premium-version, joka ilmestyi heti keskiyöllä 1. syyskuuta. Kaikkien muidenkin saataville peli tuli eilen.

Kuten kommentoija nimeltä OfficialDCShepard sanoi, elämässä ei ole automaattista tallennusta, vaikka Starfieldissä onkin. Tidyckillan nopean toiminnan ansiosta pelitilanteen lisäksi säästyi kolme elämää.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Bethesda