SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Nyt on nöyrää: pelifirma pyytää virallisesti anteeksi surkeaa peliään
  • Saara
    R

Nyt on nöyrää: pelifirma pyytää virallisesti anteeksi surkeaa peliään

julkaistu: 31.05.2023 11:04

Advertisement

Daedalic Entertainment on pyytänyt anteeksi The Lord of the Rings: Gollum -pelinsä laaduttomuutta ja luvannut korjata tilanteen.

Viime viikolla julkaistu Klonkku-seikkailu on jo ehtinyt kerätä niin kriitikoiden kuin pelaajienkin vihat niskaansa. Pelissä on runsaasti bugeja ja toimintaongelmia. Äkillinen lagi saattaa esimerkiksi keskeyttää etenemisen, jolloin on pakko palata vähintään edelliseen tallennukseen. Välillä Klonkku ei saa kallionkielekkeistä kiinni vaan putoaa syvyyksiin. Peli saattaa myös kaatuilla tuon tuosta.

Steamissa julkaisu on saanut enimmäkseen kielteisen yleisarvosanan 239 pelaajan arvioilla, eikä Metacriticin 41 % ole sekään hääppöinen lukema. Pettyneimmät ovat valmiita julistamaan Gollumin vuoden huonoimmaksi peliksi, vaikka ollaan vasta kesän kynnyksellä.

Kehittäjäyhtiö Daedalic Entertainment on hätkähtänyt tilannetta sen verran, että päätti virallisesti pahoitella pelin tilaa.

– Haluamme vilpittömästi pyytää anteeksi pettymystä, jota monet teistä ovat kokeneet The Lord of the Rings: Golluminin ilmestyttyä, studio lausui Twitter-viestissään.

– Tunnustamme ja pahoittelemme syvästi, että peli ei vastannut omia saati omistautuneen yhteisömme odotuksia.

Daedalic ilmoitti myös työskentelevänsä lujasti bugeihin ja teknisiin ongelmiin puuttumiseksi ja lupasi korjauspäivityksiä, jotta sormuksen lumoukseen langenneen Klonkun tarina voisi tavoittaa potentiaalinsa.

Toisaalta vaikka toimintavirheet saataisiin korjattua, ei luomus ole pelinä niin ihmeellinen, että sen maine tulisi käännettä tekemään. Kyseessä lienee täsmätuote faneille, jotka hankkivat kaiken Keskimaa-aiheisen joka tapauksessa.

Jotkut ovat ottaneet anteeksipyynnönkin vastaan melko nyreästi. Heidän mielestään Daedalic on ollut joko taitamaton, jos on tajuamattaan julkaissut niin keskeneräisen pelin, tai sitten rahanahne, jos on julkaissut sen tietoisena puutteista. Toiset ovat ymmärtäväisempiä, mutta kaikkien yhteinen vaatimus kohdistuu mahdollisimman pikaisesti saataviin kunnon päivityksiin.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Daedalic Entertainment