SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Nyt pääsee pelaamaan Nuuskamuikkusella! – Uusi Muumipeli kerää ylistäviä arvioita
  • Saara
    R

Nyt pääsee pelaamaan Nuuskamuikkusella! – Uusi Muumipeli kerää ylistäviä arvioita

julkaistu: 09.03.2024 05:00

Torstaina ilmestyi uudenlainen Muumi-aiheinen peli nimeltä Nuuskamuikkunen: Muumilaakson melodia. Musiikkiseikkailun takana on norjalainen Hyper Games, mutta yhteistyö Tove Janssonin perintöä vaalivan Moomin Charactersin kanssa on ollut tiivistä.

Tarinallinen peli alkaa Nuuskamuikkusen paluusta Muumilaaksoon pitkän talven jälkeen. Jotakin on pahasti pielessä: tuttu joki, jonka sillalla huuliharpisti tykkää istuskella soittelemassa, on kuivunut, ja lisäksi rakas ystävä Muumipeikko on kateissa.

Nuuskamuikkunen lähtee pelastamaan Muumilaakson kesytöntä luontoa Puistonvartijalta, joka aikoo rakentaa monituisten otusten kotikonnut täyteen yksitoikkoisia puistoja. Rauhaa rakastava sankarimme saa päästää anarkistisen, jopa hieman kriminaalin puolensa valloilleen antaessaan patsaille ja kylteille kyytiä. Vaelluksellaan hän kohtaa kirjoista ja tv-sarjoista tuttuja Muumilaakson asukkaita.

Pelin satukirjamainen tyyli ja islantilaisen post-rock-bändi Sigur Rósin melodiat tekevät siitä niin pienille kuin suurillekin sopivan musikaalielämyksen. Hinta Steamissa on parisen kymppiä, ja peli toimii Windowsin ja Macin lisäksi Nintendo Switchillä. Steam-arviot ovat parin päivän jälkeen erittäin myönteisiä.

Lähde: Steam / Yle Kansikuva: Hyper Games/Moomin characters