SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Nipo-Nintendo taas vauhdissa – nyt tubettaja sai 500 tekijänoikeusvaatimusta
  • Saara
    R

Nipo-Nintendo taas vauhdissa – nyt tubettaja sai 500 tekijänoikeusvaatimusta

julkaistu: 07.06.2022 21:08

Tubettaja DeoxysPrime ylläpitää videopelien soundtrackeihin keskittyvää tiliä, jolla on 165 000 tilaajaa. Äskettäin hänen oli kuitenkin poistettava äänikirjastostaan kaikki Nintendon musiikit, kun tusina niistä blokattiin ja yhtiöltä tuli yli 500 tekijänoikeusvaatimusta.

DeoxysPrime ei ollut edes ladannut kaupallisesti saatavilla olevia ääniraitoja Youtubeen, vaan leikannut musiikit itse peleistä, kuten Mario Kart 8 ja Splatoon.

Twitterissä julkaisemassaan ilmoituksessa pettynyt tubettaja kertoi poistavansa viipymättä kaiken Nintendo-musan kanavaltaan.

“On melko selvää, etteivät he halua musiikkiaan Youtubeen. Olen pahoillani kaikkien puolesta, jotka nauttivat heidän musiikistaan, mutta minulla ei ole paljon valinnanvaraa.

Minulla ei ole aikomustakaan poistaa kanavaani, ja muut kuin Nintendon soundtrackit pysyvät saatavilla tulevaisuudessakin. Turhauttavaa, mutta kuten sanottua, on heidän valintansa estää oma musiikkinsa alustalla.”

Videomaakari toivotti myös lykkyä niille, joilla vielä on Nintendon sävelmiä videoillaan. Vaikka kappaleista ei ole virallisia julkaisuja, firmalla on ilmeisesti tapana kiinnostua niiden käytöstä tubekanavan kasvettua suureksi.

Youtubessa DeoxysPrime muistutti vielä katsojia, että äänetön video johtuu siis todennäköisesti tekijänoikeussyistä. Hän kertoo kunnioittavansa yhtiön tahtoa, mutta toivoo painostuksen saavan Nintendon julkaisemaan musiikkinsa virallisina painoksina, koska olisi turhaa kadottaa soundtrackit kokonaan Youtubesta.

Poistetuilla soundtrackeillä oli mm. Smash-sarjan, Donkey Kong Country -pelien, Wind Wakerin, F-Zero-sarjan ja uusiempien Mario– ja Mario Kart -pelien biisejä.

Tämä ei todellakaan ole ensimmäinen kerta edes lähimenneisyydessä, kun isompi musakanava on joutunut Nintendon silmätikuksi. Tammikuussa GilvaSunnerin kanavalla meni 1300 videota suoraan blokkiin. Hän vastaanotti kohtalonsa yhtä tyynen oloisesti kuin DeoxysPrime, sillä jättifirman odotettavissa olevia oikkuja vastaan on turha pullikoida. Pettyneitä he kuitenkin ovat.

Lähde: Kotaku Kansikuva: Nintendo