SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Nintendon sulkee vanhat kauppapaikkansa – Yhtiö panostaa Netflix-malliin
  • Niko
    Nikkilä

Nintendon sulkee vanhat kauppapaikkansa – Yhtiö panostaa Netflix-malliin

julkaistu: 16.02.2022 14:26

Japanilainen pelijätti Nintendo ilmoitti eilen, että sen Wii U– ja Nintendo 3DS -konsoleiden online-kauppapaikat tullaan sulkemaan maaliskuussa 2023. Tämän jälkeen käyttäjien ei ole enää mahdollista ostaa pelejä kyseisistä kauppapaikoista.

Käytännössä pelien osto voi katketa jo tänä vuonna, sillä toukokuun 23. päivän jälkeen käyttäjät eivät voi enää lisätä tileihinsä varoja luottokortilla ja elokuun 29. päivän jälkeen myös lahjakorttien käyttö kielletään.

Jo ostettuja pelejä voi kuitenkin pelata ja uudelleenladata jatkossakin.

Palveluiden sulkeutumisen myötä moni Nintendon klassikkopeleistä on jälleen fanien ulottumattomissa, alkuperäisiä fyysisiä julkaisuja lukuun ottamatta. Nintendon nykyisen käsikonsolin, Nintendo Switchin tarjonta on yhtiön vanhempien pelien kohdalla huomattavasti edeltäjiään suppeampi.

Nintendo tarjoaa klassikkopelejään Switchille-konsolille pääasiassa Nintendo Switch Online ja Nintendo Switch Online + Expansion Pass -tilauspalveluiden muodossa. Näistä jälkimmäinen julkistettiin viime vuoden lokakuussa, myyntivalttinaan Nintendo 64:n pelit, joita on sittemmin julkaistu yksitoista kappaletta. Palveluita onkin kritisoitu niiden vähäisen tarjonnan vuoksi.

Lähde: Nintendo Kuvalähde: Nintendo