SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Nettivitsi teki legendaarisesta pelisuunnittelijasta murhaepäillyn
  • Saara
    R

Nettivitsi teki legendaarisesta pelisuunnittelijasta murhaepäillyn

julkaistu: 20.07.2022 16:15

Japanin entisen pääministerin murha poiki ikävän tapauksen, jossa internetissä lähti liikkeelle väärää tietoa epäillystä. Shinzō Aben ampujasta julkaistiin kuvia, ja jotkin mediat päätyivät lopulta yhdistämään murhan pelisuunnittelija Hideo Kojimaan.

Väärinkäsitys pääsi syntymään, kun jotkut netti-ilkiöt irvailivat pidätetyn ampujan ja arvostetun suunnittelijan olevan muka ulkonäön perusteella yksi ja sama henkilö. Twitteriin rantautuneen herjan vitsiosuus ohitti täysin ranskalaispoliitikko Damien Rieun, joka jakoi sen eteenpäin. Sittemmin twiittinsä onneksi poistanut Rieu vihjaili saatteessa äärivasemmiston murhanhimoisuudesta – itse hän edustaa äärioikeistoa.

Poistosta huolimatta ainakin eräs kreikkalainen uutismedia ehti jakaa Kojiman kuvaa salamurhauutisoinnin yhteydessä. Todellisuudessa Kojimaa ja murhaajaa ei yhdistä mikään muu kuin japanilaisuus.

Kojima Productions julkaisikin aiheesta Twitter-tiedotteen, jonka mukaan jopa oikeustoimiin kunnianloukkauksesta saatetaan ryhtyä.

“Kojima Productions tuomitsee jyrkästi valeuutisten ja vääriä tietoja välittävien huhujen levittämisen”, asiallisessa puheenvuorossa todetaan.

Voi vain toivoa, ettei roskapuhe ehtinyt karata niin kauas, että siitä koituisi todellisia mainehaittoja legendalle.

Lähde: Kotaku Kansikuva: Kojima Productions