SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Netflix panostaa pelipuoleen – uusi studio Helsinkiin!
  • Saara
    R

Netflix panostaa pelipuoleen – uusi studio Helsinkiin!

julkaistu: 29.09.2022 20:51

Ensimmäistä neljännesvuosisataansa tänä vuonna juhliva Netflix on kulkenut aimo matkan. Postivideovuokraamona aloittanut amerikkalaisfirma on nykyisin tuotantoyhtiö ja synonyymi suoratoistopalvelulle. Asemaansa maailman kärjessä se saa kuitenkin puolustaa yhtä raivokkaammin.

Eräs keino koukuttaa entistä suurempia yleisöjä on ollut viime aikojen laajennus pelibisnekseen. Vuosien varrella yritys on ostanut pieniä studioita ja tehnyt sopimuksia yksittäisten pelien hankkimisesta palveluunsa. Tällaisiin menestystarinoihin kuuluvat Witcher-fantasiasarja ja tuore anime Cyberpunk: Edgerunners.

Sarjojaan innoittaneiden pelien hankkimisen lisäksi Netflixillä on kuitenkin aikomus tehdä aivan omia luomuksia. Niinpä firma on nyt perustamassa ensimmäistä pelistudiotaan – tänne Suomeen!  Helsingissä aloittavan pelitehtaan nokkamiehenä aloittaa Marko Lastikka, joka viimeksi on puuhannut Facebook-peleistä tunnetun Zyngan varapuheenjohtajan hommia. Ohjelmoijana jo vuosituhannen alkuvuosina aloittaneen Lastikan uralle on mahtunut myös esimerkiksi EA:n vastaavan tuottajan pesti.

Netflixin pelipuolen varapuheenjohtajan Amir Rahimin mukaan pelistudiossa tullaan tuottamaan sadoille miljoonille tilaajille erilaisia ilahduttavia ja mukaansatempaavia alkuperäispelejä.

– Ilman mainoksia ja sovelluksen sisäisiä ostoja, Rahim lupaa.

Ehkä uuden pajan sijoitus Helsinkiin lyötiin lukkoon aiemmin tänä vuonna, kun suoratoistojätti osti siellä toimivan Next Games -studion. Netflixin mukaan Helsingistä löytyy kaivattuja kykyjä. Kaksi aiempaa Netflixin omistamaa studiota ovat Yhdysvalloissa sijaitsevat Night School Studio ja Boss Fight Entertainment. Helsinki-uutuus liittyy remmiin, jolla on Rahimin mukaan jo hyvä valikoima painopisteitä ja vahvuusalueita.

Muutamia vuosia saataneen kuitenkin odottaa ennen kuin Helsingin-studiolta kajahtaa mitään maata mullistavaa. Torille kuitenkin!

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Jussi Hellsten / Helsinki Partners / Netflix