SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Muutoksen tuulet WoWissa – Horde ja Alliance yhteistyöhön, kovia kieltoja palveluiden myyntiin
  • Aleksi
    Majander

Muutoksen tuulet WoWissa – Horde ja Alliance yhteistyöhön, kovia kieltoja palveluiden myyntiin

julkaistu: 02.02.2022 11:30

Activision Blizzard yllätti World of Warcraftin pelaajat tällä viikolla, kun se julkisti suuria muutoksen huippusuosittuun massiivimoninpeliin. Jatkossa pelin kaksi ryhmittymää, Horde ja Alliance voivat liittoutua ja taistella yhdessä erilaisissa aktiviteeteissa. Yhtiö julkaisi samaan aikaan myös toisen uudistuksen, jatkossa yhtiö alkaa taistella pelin sisäistä palvelun myyntiä vastaan.

Blizzard on pitkään ollut vahvasti Horden ja Alliancen liittoa vastaan. Vielä 2019 yhtiö ilmoitti, että ryhmittymien yhdistäminen sotii pelin identiteettiä vastaan ja tulee tuskin tapahtumaan. Nyt yhtiö on kuitenkin muuttanut kantaansa. Taustalla on luultavimmin pelaajien painostus, viimeaikaiset kohut yhtiön sisältä, sekä uusimman lisäosan hidas kehitystahti on syönyt pelaajakuntaa paljon.

Pelillisesti Horde ja Alliance voivat jatkossa osallistua luolastoihin, raideihin ja pvp:hen yhdessä. Pelin sisäisen ryhmähaku päivitetään niin, että ryhmän luoja saa päättää hakeeko pelaajia omasta ryhmittymästään, vai koko Azerothista. Ryhmätoiminnan ulkopuolella peli jatkuu vanhaan malliin, ulkona maailmassa ei vastapuolen kanssa voi seikkailla ja raidit jotka on suunniteltu ryhmittämäkohtaisiksi pysyvät sellaisina.

Blizzard aloittaa taistelun boostaus-yhteisöjä vastaan

Vielä Horden ja Alliancen liittoa enemmän keskustelua Redditissä herätti Blizzardin toinen muutos. Tällä kertaa kyse oli pelin palveluehdoista, jotka jatkossa kieltävät palveluiden myyntiin keskittyvät yhteisöt pelissä.

Erilaiset palvelut ovat tärkeä osa pelin ekonomiaa, pelin parhaat pelaajat tarjoavat apua luolastoihin, raideille ja areenoille maksua vastaan. Viime vuosina tästä on kehkeytynyt jättimäinen bisnes, missä tuhansien pelaajien yhteisöt keräävät satojen tuhansien edestä pelivaluuttaa joka kuukausi.

Nyt kuitenkin Blizzard on päättänyt pistää toiminnalle stopin. Palveluiden myynti on jatkossakin sallittua, mutta vain kiltojen toimesta. Tämä tarkoittaa, että jos jättimäiset yhteisöt haluavat jatkaa toimintaansa, pitää niiden muokata toimintatapojaan. Käytännössä tämän pitäisi vähentää jatkuvaa mainostusta, jotta peli ei näytä siltä, että kaikki saavutukset ovat luottokortin päässä.

Lähde ja Kuva: Blizzard