SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Muistatko GeoGuessrin? Nyt voit pelata sitä Elden Ring -maisemissa!
  • Saara
    R

Muistatko GeoGuessrin? Nyt voit pelata sitä Elden Ring -maisemissa!

julkaistu: 21.01.2023 19:43

Kymmenisen vuotta sitten julkaistiin viihdyttävä maantietopeli GeoGuessr, joka viskaa pelaajan satunnaiseen paikkaan Google Mapsissa, ja sitten on tarkoitus sijoittaa itsensä kartalle. Apuna voi käyttää mahdollisuuksien mukaan niin maanmuotoja, kasvillisuutta kuin katukylttejäkin, ja lopuksi peli näyttää, montako kilometriä hutiin arvaus osui.

Vuosien varrella GeoGuessriin on tullut tarjolle roppakaupalla maa- ja teemakohtaisia pelimuotoja, mutta samalla pelaamista on rajoitettu. Nykyään ilmaiseksi saa pelata vain viisi minuuttia varttia kohden.

Videopelien ystäviä ilahduttaa sitäkin enemmän, että myös niiden kartoille on tehty omia GeoGuessr-pelejä, jotka ovat mukavasti maksuttomia. Uusimpana hemmotellaan Elden Ring -faneja, sillä muuan Reddit-käyttäjä ilmoitti askarrelleensa kartta-arvauspelin Lands Between -maailmaan.

I made an Elden Ring geoguessr with over 8000 locations! from Eldenring

TheEdenChildin luoma peli käsittää yli 8000 sijaintia From Softwaren fantastisen toimintaroolipelin miljööstä. Valittavana on yksin- tai moninpeli, ja koko kartan sijaan voi valita käsittelyyn suppeamman alueen, kuten ltus Plateaun, Caelidin tai Limgraven.

TheEdenChild kertoo, että projekti on saatu tehdyksi kahteen pekkaan. Se on vaatinut satojatuhansia raakakuvia, joista on yhdistelty 360-panoraama. Lisäksi maisemista on luotu riittävän hyvät satelliittikartat, jotta niitä zoomailemalla voi maastosta ja eläimistä päätellä omaa sijaintiaan.

Reddit-ketjun perusteella peli on otettu yhteisössä vastaan erittäin ilahtuneesti. Kommentoijien mukaan se koukuttaa välittömästi, eikä ole lainkaan liian lälly.

Tällä hetkellä Lostgamer.iossa pääsee eksymään myös Genshin Impactin, Skyrimin, GTA:n, Fortniten sekä WoW:n kulisseihin. Tekeillä ovat esimerkiksi Legend of Zelda– ja Apex Legends -versiot.

Lähde: Kotaku Kansikuva: FromSoftware / Kotaku