SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Minecraft saavutti hulppeat myyntilukemat parahiksi ennen juhlavuotta
  • Saara
    R

Minecraft saavutti hulppeat myyntilukemat parahiksi ennen juhlavuotta

julkaistu: 16.10.2023 20:04

Minecraft on kuulunut pelimaailman kulmakiviin yli vuosikymmenen ajan, onhan se eräs kaikkien aikojen suosituimmista peleistä. Silti hiljattain saavutettu virstanpylväs loksauttaa leuat: rakentelupeliä on myyty nyt uskomattomat 300 miljoonaa kopiota.

Rajapyykki meni rikki juuri 15-vuotisjuhlavuoden alla. Niin pitkä menestys on mahtisuoritus mille tahansa pelille, ja useimmat onnistuvat siinä julkaisemalla säännöllisesti uusia versioita pitääkseen kiinnostuksen yllä. Mutta Minecraft on omana itsenään pysynyt relevanttina kaikki nämä vuodet.

Minecraft julkaistiin ensimmäisen kerran virallisesti 18. marraskuuta 2011, mutta oli osittain saatavilla jo  17. toukokuuta 2009, joten vuosi 2024 merkitsee pelille viittätoista täyttä vuotta.

– Lähestyessämme 15-vuotisjuhlaa Minecraft on yhä yksi kaikkien aikojen parhaiten myydyistä peleistä 300 miljoonalla myydyllä kopiolla, jollaisesta virstanpylväästä kukaan ei olisi osannut uneksia ensimmäisiä blokkeja asetellessamme, lausui Mojangin pomo ja Minecraft-franchisingin varapuheenjohtaja Helen Chaing Minecraft Live -verkkotapahtumassa.

Chiang kiitti yhteisöä pelin kehittymisestä ja tulevaisuuden muotoutumisesta. Juhlan kunniaksi koko ensi vuosi on virallisesti nimetty Minecraftin 15-vuotisjuhlaksi. Yksityiskohdat ovat vielä hämärän peitossa, mutta kehittäjätiimi vihjasi uusista päivityksistä ja ylläreistä.

Vaikka Minecraftilla on jo vaikuttava historia, ei tiimi vaikuta hidastavan tahtiaan lähitulevaisuudessa. Chiang paljasti, että tulevina vuosina on tulossa kaikenlaista kutkuttavaa sisältöä ja uusia kokemuksia.

Eräs niistä tulee olemaan Minecraftin seuraava suuri päivitys, joka on määrä julkaista kesällä 2024. Kyseinen uudistus muuttaa Mojangin mukaan käsitystämme rakentelu- ja taistelumekaniikoista. Lupaavaa!

Lähde: Dot Esports Kansikuva: Mojang