SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Miljoonia miinuksella – Activision syyttää kehnosta CoD-myynnistään toista maailmansotaa
  • Saara
    R

Miljoonia miinuksella – Activision syyttää kehnosta CoD-myynnistään toista maailmansotaa

julkaistu: 06.05.2022 14:41

Advertisement

Call of Dutyn hengästyttävä julkaisutahti on saamassa ennennäkemättömän katkon paljolti uusimman osan kehnon menestyksen johdosta. Nyt Activisionilta spekuloitiin, minkä vuoksi Call of Duty: Vanguard on lyönyt läpi niin huonosti. Syiksi veikattiin innovaatioiden puuttetta sekä pelin teemaa, joka on toinen maailmansota. Suurempiakin syitä varmasti löytyisi pohtimalla pelin julkaisijan ja kehittäjien viimeisimpiä käänteitä.

Activision jäi viimeisimmästä tulostavoitteestaan jälkeen suunnilleen 300 miljoonaa dollaria, ja osoitti syyksi Vanguardin laimean vastaanoton. Tässä osassa kaahotetaan ympäri maailmaa suorittamassa erikoisoperaatioita ja estämässä natsien salajuonia.

“Pelin toisen maailmansodan miljöö ei saanut vastakaikua osassa yhteisöämme, emmekä tarjonneet premium-pelissä niin paljon innovaatioita kuin olisimme halunneet”, arvioitiin yhtiön vapun alla julkaisemassa vuosiraportissa.

Sen sijaan Activision ei tullut maininneeksi esimerkiksi pelin lyhyeksi ja mielistellen kirjoitettua kampanjaa, liiallista zombeihin panostamista ja kausittaisen sisällön viivästymistä. Saati sitten koronaa, joka vei veronsa kehittäjä Sledgehammer Gamesista, joka siitä huolimatta onnistui ylläpitämään CoD per vuosi -perinteen.

Ennen kaikkea Activision ei muistanut mainita sitä, kuinka kesken pelin markkinoinnin tuli ilmi firmassa kytevä laaaja seksuaalisen häirinnän ja syrjinnän skandaali. Julkaisua lykättiin, mutta varmasti moni on harkinnut kaksi kertaa, ostaako työntekijän tölvimistä vuosia läpi sormien katsoneen firman tuotoksen.

Pari viikkoa Vanguardin julkaisun jälkeen päästiinkin sitten lukemaan The Wall Street Journalin raportti toimitusjohtaja Bobby Kotickin törttöilyistä. Tapaus riitti vauhdittamaan firman myyntiä Microsoftille, mutta ei silti sattunut tulemaan mieleen pohdittaessa tuoreimman pelin lässähtämisen syitä.

Kaikesta tästä huolimatta jättisuosittuun sarjaan kuuluvan pelin myynti on ollut tietenkin huipputasoa. Nyt Activisionilla kuitenkin vedetään hieman henkeä, ja odotellessa Microsoft-kaupan täytäntöönpanoa työn alla on jatko-osa CoDin spin-off-sarja Modern Warfareen.

Lähde: Kotaku Kansikuva: Activision