SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Miksei GTA V vieläkään toimi alustojenvälisesti?
  • Saara
    R

Miksei GTA V vieläkään toimi alustojenvälisesti?

julkaistu: 29.12.2022 07:00

Toimintapeli Grand Theft Auto V on edelleen hirmu suosittu. Yli miljoonaan päivittäiseen pelaajaan voi kuitenkin olla vaikea uskoa, kun verkkomoninpelien alustojenvälisyydestä ei ole tietoakaan.

GTA V ilmestyi vuonna 2013 PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle sekä PC:lle. GTA Online julkaistiin samana vuonna samoille alustoille. Vuonna 2014 Rockstar Games tarjoili pelistä parannellun version PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Tämän vuoden maaliskuussa julkaistiin uusi versio PlayStation 5:lle ja Xbox Seriesille.

Kun ensimmäiset painokset julkaistiin kolmelle eri alustalle lähes vuosikymmen sitten, ei ristiinpeluu tuolloisella tekniikalla olisi ollut mahdollistakaan. Nyt käytettäviä konsoleita on niin monta, että monialustaisen pelin askartelussa on haastetta kerrakseen. PS4:n tullessa markkinoille sillä oli jopa yhteensopivuusongelmia oman edeltäjänsä kolmospleikkarin kanssa.

Online-ristiinpeluu on niin uutta, että sen toteutuksessa on vielä ongelmia ratkottavana. Jalkapallopelisarja FIFA:n tuorein osa on kavalkadin ensimmäinen monialustaisesti toimiva, joskin siinäkin on rajoituksensa. Siihen nähden on ymmärrettävää, ettei keskeneräistä alustojen tai konsolisukupolvienkaan välistä tekniikkaa ole vielä GTA-painoksiin ympätty.

Monialustaisuus saattaa kuitenkin olla osa kauan odotettua seuraavaa osaa, GTA kuutosta. Pelin odotetaan kaahaavan markkinoille vuonna 2024. Tietoja konsolivalikoimasta ei vielä ole, mutta jos se toimii vain uusimmilla laitteilla, alustojenvälisyyden toteutumisesta tulee jo todennäköistä.

Lähde: WIN.gg Kansikuva: Rockstar Games