SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Mikä oli avain CoD-uutuuden ennätysmenestykseen?
  • Saara
    R

Mikä oli avain CoD-uutuuden ennätysmenestykseen?

julkaistu: 11.11.2022 15:13

Advertisement

Call of Dutylla menee juuri nyt lujaa PC:llä. Activision julkaisi hiljattain kuluvan vuoden kolmannen neljänneksen talousraporttinsa, ja sen mukaan Modern Warfare II on myynyt noin tuplasti sen, mitä CoD-sarjan aiemmat menestysosat viime vuosina. 27. lokakuuta julkaistu uutuus saavutti miljardimyynnin historiallisen vikkelään.

Mitenkäs se nyt tuolla tavalla PC:llä menestyy? Varmasti osa kasvusta on ihan Modern Warfare -pelien innostavuuden ansiota. Tärkein syy on silti Steam.

Modern Warfare II on ensimmäinen Steamissa julkaistu CoD-nimike viiteen vuoteen. Black Ops 4:stä lähtien neljä viimeisintä osaa on saanut PC:lle ainoastaan Battle.net-asiakasohjelman kautta. Steam-kaupoilla myös saa koko pelin käyttöönsä, eikä kyseessä ole mikään mikromaksulimbo.

Activision on päättänyt jakaa taas hyödyt Valven kanssa, mikä vaikuttaa kannattavan. MW II on killunut Steamin myyntilistan huipulla julkaisustaan saakka, ja eniten pelatuissakin se on pysytellyt viiden kärjessä. Päivittäinen pelaajahuippu on kivunnut jopa 200 000:een. Siis samanaikaisesti, ei koko päivältä!

Kuva: Activision

 

Kenties vielä vaikuttavammalta kuulostaa pelaamiseen käytetty aika. Activision ei kerro tarkkoja lukuja, mutta ilmeisesti MW II:ta pelattiin kymmenen ensimmäisen päivän aikana 40 % kauemmin franchisen aiempaan ennätykseen verrattuna.

Visuaalisesti hiottu räiskintä ja onnistunut moninpeli tekee Modern Warfare II:sta ilmeisen mukaansatempaavan ja koukuttavan!

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Activision