SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Melvor Idle on kuin tehty Runescape-fanien lomapeliksi
  • Saara
    R

Melvor Idle on kuin tehty Runescape-fanien lomapeliksi

julkaistu: 02.01.2024 16:24

Epic Games Storella on käynnissä isot joulualet tammikuun 10. päivään saakka, ja perinteen mukaan kauppa tarjoaa myös pelin per päivä ilmaiseksi. Joulun alla lahjapelinä oli Runescape-fanien kannalta erityisen kiinnostava peli nimeltä Melvor Idle.

Pelin julkaisija on itse Jagex, joka pyörittää myös rakastettua massiivista verkkoroolipeliä. Nimensä mukaisesti idle-tyyppiä edustava peli yhdistää rennon klikkailun yllättävän monimutkaiseen, Rune-henkiseen taitojen kehitykseen.

Vuonna 2021 julkaistu Melvor Idle jäljittelee Runescapen taitojärjestelmää monin tavoin, mutta pelattavuus on aivan erilainen: tässä klikkailupelissä naksautetaan silloin tällöin hiirtä kaikessa rauhassa, jotta asiat tapahtuvat. Klik vain ja tikari on taottu tai puut kaadettu.

Peli on hyvin yksinkertainen, kuten on tarkoituskin, kuvataanhan sitä kaupassa sanoin “yli 20 taidon maksimointi ei ole koskaan ollut zenimpää”. Erikoisominaisuus kätkeytyy helppouden ja nopean omaksuttavuuden taakse: taidot ovat vuorovaikutuksessa keskenään. Kova panostus yhteen taitoon edistää myös muita. On mahdollista luoda yksityiskohtainen strategia maksimaalisen taitotason saavuttamiseksi.

https://youtu.be/IQ0RMm893jg

Niitä myös toteutetaan ja hiotaan, toden totta: Melvor Idlen subreddit on täynnä jaettuja kokemuksia. Äskettäin muuan pelaaja saavutti kaiken mahdollisen pelissä ja sen laajennuksissa pelattuaan 9 050 tuntia. Parasta on se, että koska kyseessä on idle-peli, moinen tuntimäärä ei tarkoita, etteikö pelaaja olisi samalla ehtinyt tehdä elämällään muitakin asioita.

Epic Storeen peli tuli vasta hiljattain, mutta Steamissa se on parin vuoden aikana kerännyt kiittävää palautetta. Ilmaiseksi sitä ei toki enää saa, mutta normihinta on alle kympin, ja Steamissa peli on vielä pari päivää alennushinnalla 5,85 euroa.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Indiecheck / Youtube