SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Mainittiinko videopelin nimessä monsteri? Energiajuomayhtiö haastaa sen oikeuteen
  • Saara
    R

Mainittiinko videopelin nimessä monsteri? Energiajuomayhtiö haastaa sen oikeuteen

julkaistu: 13.04.2023 11:21

Energiajuomayhtiö Monster Energy on taas vaihteeksi käynnistellyt oikeustaistelua omiakseen itselleen yksinoikeuden sanaan monster eli hirviö. Tällä kertaa yritys on hyökännyt indie-pelikehittäjä Glowstick Entertainmentin kimppuun, koska yhtiön uusimmassa pelissä Dark Deception: Monsters & Mortals esiintyy kyseinen sana.

Monster Energy vaatii pois käyttövalikoimasta myös johdannaisia monstrous ja monstrosity.

Glowstick Entertainment vastasi Monster Energyn vaatimuksiin Twitterissä syyttäen yritystä “naurettavasta tavaramerkkitrollauksesta”. Kehittäjä huomautti, ettei kukaan voi omistaa sanaa monster.

Energiajuomayhtiön lähettämässä sopimuksessa kehittäjälle sanellaan, että kukaan ei saa rekisteröidä tavaramerkkiä, jossa lukee monster tai vaihtoehtoisesti beast eli peto tai unleash eli vapauttaa. Beast Unleashed -nimeä kantaa saman firman alkoholijuomien sarja. Sanojen lisäksi fontit tai kuvat, jotka muistuttavat Monster Energyn käyttämiä, ovat kiellettyjä.

Pelaajakunta on ilmaissut yksimielisen tukensa Glowstickille. Useat ovat huomauttaneet, että monissa muissakin peleissä esiintyy monsterisanoja.

Eikä tämä ensi kerta olekaan, kun Monster Energy kiusaa yritystä sana-asioissa. Saman ovat saaneet kokea Capcom pelistään Monster Hunter sekä tietenkin Pokémon, joka nimenä on lyhennys pocket monsterista. Energiajuomatalon mielestä nämä nimet ovat liian lähellä heidän kofeiinilimunsa nimeä ja aiheuttavat sekaannusvaaran.

Japanilaiset tavaramerkki- ja lakiasiantuntijat ovat kuitenkin todenneet, että nämä pelit ovat tavaramerkkeinä ja niminä aivan riittävän erilaisia.

Monster Energy on kehittänyt oikeuskiistoista jo astetta aktiivisemman harrastuksen, mistä on satanut kritiikkiä viranomaisilta. On vaikea sanoa, johtuuko firman lakitiimin yliaktiivisuus varmuudesta ja vai sittenkin epävarmuudesta omaa tuotetta kohtaan.

Lähde: WIN.gg Kansikuva: Monster Energy