SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Maailman suurin toimiva näppäimistö on tässä – ei ennätyspalkintoa?
  • Saara
    R

Maailman suurin toimiva näppäimistö on tässä – ei ennätyspalkintoa?

julkaistu: 06.09.2022 15:23

Youtube-kanava RKade kuvailee tekevänsä ennennäkemättömiä videoita pelaamisesta. Uusin video on odotusten mukainen, sillä siinä rakennetaan maailman suurinta toimivaa näppäimistöä.

Urakka etenee videolla reippaan näköisesti. Aluksi kanavaa ylläpitävä parivaljakko leikkaa pahvista osat näppäimistöhattuihin, jotka on sitten koottava ja maalattava. Sitten niihin liimaillaan kirjaintarrat. Näppäimistön kokoamiseen tarkoitetut jättikoon komponentit on saatu aikaan 3D-tulostimella.

Kokoaminen on hitaasti mutta varmasti etenevää käsityötä. Jokaisen näppäimen alle on viritettävä jousi, jolla näppäin ponnahtaa takaisin ylös. Kesken kasauksen taustapuu meinaa pettää, joten on peruutettava ja vaihdettava lastulevyyn. Nappuloiden alle asennetaan piirilevy, johon kytketyt vipukytkimet naputtelu aktivoi. Ja tuottaa tekstiä!

Lopputulos on tosiaan toimiva kuudentoista jalan eli lähes viiden metrin mittainen tietokoneen näppäimistö. Se on selvästi suurempi kuin esimerkiksi Razerin jättinäppis vuoden 2018 CES-messuilla. Guinnessin ennätyspalkintoa tubettajien taidonnäyte ei kuitenkaan saanut, sillä se ei imitoi mitään olemassa olevaa tuotetta. Muuten se olisi kyllä voittanut leikiten.

Jos ei toimivuudesta puhuta, suurin näppäimistö lienee Venäjän Jekaterinburgista löytyvä Keyboard Monument. Yli 15-metrinen kiviteos on taiteilija Anatoly Vyatkinin kätten työ.

RKaden näppis kuitenkin täyttää tarkoituksensa. Luomus pääsi tulikokeeseen parin pelatessa sillä kirjoituspeliä. Heidän tuli kirjoittaa sanoja nopeasti, ja vähemmän pisteitä kerännyt joutui nakuttamaan tietenkin Never gonna give you up -laulun sanoitukset. Onneksi kertosäkeestä löytyy paljon toistoa, mutta copy-paste ei olekaan niin helppo juttu, kun näppäimet ovat metrin päässä toisistaan!

Lähde: PC Gamer Kansikuva: RKade / Youtube