SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Luvut puhuvat puolestaan: MrBeast on nyt Youtuben tilatuin kanava
  • Saara
    R

Luvut puhuvat puolestaan: MrBeast on nyt Youtuben tilatuin kanava

julkaistu: 05.06.2024 17:25

Kuuden pitkän vuoden jälkeen MrBeast, oikealta nimeltään Jimmy Donaldson, on vihdoin ohittanut intialaisen T-Series-musiikkiyhtiön ja saavuttanut Youtuben suurimman tilaajamäärän. Amerikkalainen tubettaja-filantrooppi nousi kärkeen ensimmäisenä yksittäisenä sisällöntuottajana sitten ruotsalaisen PewDiePien valtakauden.

Kirjoitushetkellä MrBeastilla on hulppeat 271 832 815 tilaajaa, ja T-Seriesillä niitä riittää 266 878 183. Ajantasaiset luvut näkyvät Livecounts-sivustolta. Donaldsonin matka tähän pisteeseen on ollut vauhdikas.

Tarina alkoi vuonna 2018, kun PewDiePie eli Felix Kjellberg oli vaarassa menettää ykköspaikkansa niin ikään T-Seriesille. Tämän eeppisen kilpailun aikana monet tubettajat, mukaan lukien MrBeast, kampanjoivat kollegalleen uusia tilaajia. MrBeast jopa vuokrasi useita mainostauluja ympäri Yhdysvaltoja pitääkseen Felixin johdossa – ja se onnistui.

Kilpailu jatkui, kun molemmat kanavat yrittivät saada kunnian olla ensimmäinen sadan miljoonan tilaajan kanava. Lopulta meemeily meni turhan vakavaksi, joten PewDiePie päätti vetäytyä. T-Series saavutti sadan miljoonan tilaajan rajapyykin viisi vuotta sitten.

Sittemmin MrBeast on kasvanut jättivaikuttajaksi, joka tunnetaan laajasta hyväntekeväisyystoiminnastaan Beast Philanthropy -järjestön kautta. Hän on rakentanut kaivoja Afrikassa ja tukenut useita ympäristöhankkeita. Nykyään PewDiePie on se, joka kannustaa MrBeastia saavuttamaan ennätyksellisiä lukuja. Kesäkuun alkajaisiksi tämä sitten ohitti T-Seriesin tullen maailman tilatuimmaksi yksittäiseksi sisällöntuottajaksi. Toistaiseksi.

Lähde: Dot Esports Kansikuva: MrBeast / Instagram