SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Lootboxien myynti Overwatchissa loppuu
  • Saara
    R

Lootboxien myynti Overwatchissa loppuu

julkaistu: 11.08.2022 14:30

Advertisement

Maksullisten lootboxien laajemmasta käyttöönotosta on kiittäminen Valvea, mutta todellisen ilmiön niistä teki Overwatch, joka vuonna 2016 teki laatikoiden availusta hauskaa, päheetä ja ajoittain ilmaistakin. Kuusi vuotta myöhemmin Overwatch on yksi harvoista valtavirran peleistä, josta bokseja yhä löytyy, mutta eipä enää kauan. Overwatch 2:ssa yllätyslaatikoita ei enää nähdä, ja siihen valmistautuakseen Blizzard lopettaa niiden myynnin ykkösosassakin elokuun aikana.

Lootboxit ajetaan alas alkuviikosta käynnistyneen Anniversary Remix -tapahtuman kolmannen osan myötä. Kolmiviikkoisen kampanjan aikana on mahdollista saada legendaarisiin suosikkeihin perustuvia skinejä. Osan voi ansaita pelaamalla, kun taas toiset täytyy ostaa pelin sisäisillä kolikoilla tai löytää yllärilootasta. Pelaajat voivat edelleen ostaa laatikoita suoraan lisätäkseen löytömahiksiaan, mutta boksipuoti menee lopullisesti kiinni 30. elokuuta.

Syyskuun mittaan lootboxeja voi yhä ansaita perinteisin keinoin eli esimerkiksi nousemalla seuraavalle tasolle tai pelaamalla Arcadea. Overwatch 2:n julkaisupäivänä 4. lokakuuta kaikki laatikot ilmestyvät piiloistaan automaattisesti, ja sitten niille on heitettävä hyvästit.

Overwatch 2:sta löytyy lootboxien sijaan kausiluontoiset taistelupassit.

Vaikka suurin osa suosituista peleistä on jo aikaa sitten luopunut yllärilaatikoista, ja vaikka Overwatchia on pidetty esimerkkinä siitä, kuinka konseptia ylläpidetään ei-ärsyttävällä tavalla, on tämä muutos osa nykyistä suuntausta hillitä hieman kritisoituja mikromaksuja.

Toki taistelupassienkin tarkoitus on rahastaa: maksamalla peliaikaa on mahdollista lopulta ansaita tavoittelemansa tilpehöörit. Ja jos kerran jättiläiset CS:GO ja Dota 2 yhä rokkaavat premium-laatikoita, on ihan mahdollista, että lootboxit kaivetaan tarvittaessa naftaliinista muuallakin.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Blizzard Entertainment