SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Kun striimaajan on puuteroitava nenänsä, mitä tekevät katsojat? No esimerkiksi soittavat Zelda-okariinaa!
  • Saara
    R

Kun striimaajan on puuteroitava nenänsä, mitä tekevät katsojat? No esimerkiksi soittavat Zelda-okariinaa!

julkaistu: 19.07.2023 22:23

Pitkän pelisession mittaan tulee väistämättä hetkiä, kun striimaajan täytyy poistua pikkulan puolelle. Tällöin katsojat tavallisesti viihdyttävät toisiaan rupattelemalla chatissa, mutta eräs striimaja keksi jotakin hauskempaa: soittokelpoisen The Legend of Zelda -okariinan.

Nutty, joka striimaa Twitchissä ja tekee OBS Studioon keskittyvää sisältöä, esitteli uusimman luomuksensa Twitterissä. Chatilla ohjattava okariina soittelee oikeita kappaleita The Legend of Zelda: Ocarina of Time -pelistä. Kirjoittamalla tiettyjä komentoja, jotka vastaavat N64-ohjaimen painalluksia, nuotit tulevat näkyviin nuottiviivastolle, ja animoitu Link jammailee musiikin tahdissa. Ja jos joku kirjoittaa komentosarjan, joka vastaa pelissä kuultavaa kappaletta, se lähtee soimaan kokonaisuudessaan. Eittämättä nokkelaa!

Okariinan tarkoitus on viihdyttää yleisöä sillä aikaa, kun sen nikkaroija käy näyttämässä anakondaa pihakuuselle, mutta vimpaimen askartelussa on ollut iso urakka. Koodattuaan striimissä toimivan widgetin nuttyn on täytynyt luoda myös PNG-kuvat nuotistolle.

Kuten nutty kertoo esittelystriimissään, nuotit ja nuottiviivasto on taiteiltu pelin kuvakaappauksista Affinity Designer -ohjelmalla, ja tanssahtelevan Linkin hän poimi suoraan videomateriaalista hyödyntäen rotoskooppausta. Pelkästään tähän kului lähes kellonympärys. Koko komeus toimii OBS-widgettinä, joka on saatavilla osaksi striimiä nuttyn Patreon-tilin kautta.

Lisäosan käynnistää Streamer.bot, joka etsii Twitchistä syötteitä, kuten seuraa-nappulan painalluksia tahi chat-viestejä, ja suorittaa sitten määrätyt komennot. Sitten yhdistettynä C#-kielellä kirjoitettuun alkuperäiseen koodiin syötteet laukaisevat nuotti- ja soittoanimaatiot.

Tästähän voisi ihan inspiroitua! Ehkä Pelaajatcomin striimeihin voisi kehittää jotakin vastaavaa, kuten vaikkapa nokkahuilua soittavan Olvarin?

Lähde: Kotaku Kansikuva: nutty / Twitch